Bilecik’in köklü firmalarından olan ve 20 bini aşkın ürün çeşidini 4 kıtada 30’dan fazla ülkeye sunan Porland, bu yıl üçüncüsü düzenlenen İhracatın Şampiyonu Ödül Töreni’nde porselen sofra-mutfak eşyası kategorisinde en yüksek ihraç birim fiyatına sahip firma ödülünün sahibi oldu.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 3. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni; kamu, sektör temsilcileri ve ihracatçı firma yöneticilerinin geniş katılımıyla gerçekleşti. Türkiye’de 33 mağazası, yurt dışındaki 200’ü aşkın bayisi ve kurduğu geniş satış ağı ile ihracattaki başarısını kanıtlayan Porland, porselen sofra-mutfak eşyası kategorisinde en yüksek ihraç birim fiyatına sahip firma ödülünün sahibi oldu.

Porland adına ödülü kabul eden İhracat Direktörü Oğuz Uçar, ödülle ilgili duygu ve düşüncelerini gazetemize şöyle ifade etti:

‘‘Porland olarak  porselen üretiminde dünyanın en büyük 10 anahtar oyuncusundan biriyiz. Ürünlerimizi dünyada çok daha fazla kullanıcıyla tanıştırmayı hedefliyoruz. Bu hedefle birlikte birçok büyük ülkeyi ürün çeşitliliğimiz ile tanıştırmak için ciddi stratejik planlamalar yapıyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu anlamlı törende iki kategoride ödüle layık görülmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

1976’da yaşam alanlarını güzelleştirmek arzusuyla açılan mütevazı bir züccaciye mağazasından günümüze aynı tutkuyla gelen, porselen üretiminde sektör devi Porland, doğadan aldığı ilhamla en saf materyalleri en estetik formlarda tasarlamaktadır.

Bilecik’te 300 bin metrekare, Gebze’de 10 bin metrekare alana sahip üretim tesislerinde yılda yaklaşık 70 milyon adet üretim yapan Porland, üretiminin yüzde 65’ini ihraç etmektedir. Yurt içindeki 32 mağazası, 200’ü aşkın satış noktasının yanı sıra Porland; 4 kıtada, 30’dan fazla ülkede, 20 bini aşkın ürün çeşidiyle gerek gastronomi gerekse ev kesiminin ihtiyaçlarına cevap vermektedir. 2019 yılında, Amerika’da IHA Fuarı’nın düzenlediği GIA (Global Innovation Awards)  ödül törenine katılan Porland, Global Honoree 2019 ödülünün sahibi oldu.”

Editör: TE Bilişim