27 Mayıs’ta başlayan ve bir ay süren turnuvamın finali 26 Haziran’da Yediler Halısahası’nda oynandı. Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır ve Yaklaşık 400 kişilik seyircinin önünde gerçekleşen maçta Sinerji ve Planlama takımları karşı karşıya geldi. Maçı 3-0 kazanan Sinerji takımı turnuvayı şampiyon olarak tamamlarken, Planlama 2’nci, Gençlik Gücü ise 3’üncü olma başarısı gösterdi. Turnuvayı izlemeye gelen seyircilere yemek ikramı yapıldı ve hediye çekilişi gerçekleştirildi. Bölüm müdürleri arasında penaltı yarışması yapıldı. Turnuva sonunda hakem federasyonuna plaket, gol kralına altın ayakkabı ve hediye çeki, centilmen takıma da plaket verildi.


Final maçı sonrası, 20 yıl önce Bilecik’te Porland ailesinin temelini atan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Pamukçu’ya, üzerinde fabrikanın temel atma töreninde çekilmiş fotoğrafın bulunduğu bir plaket takdim edildi. Pamukçu şöyle konuştu:


“Gerçekten derin duygular içerisindeyim. Nutkum tutuldu diyebilirim. Gözlerim yaşardı. Sizlere çok teşekkür ederim. Hep beraber çalıştık ve Porland’ı bu günlere getirdik. Deyim yerindeyse dişimizi tırnağımıza takarak geldik bu günlere. Allah hepimize devamını nasip etsin. Çünkü hepimizin ekmek kapısı burası. Bizim, sizlerin, Bilecik halkının, ülkemizin, Türkiye’mizin… Nice Porland’lara diyorum ve olması için var gücümle çalışıyorum ve çalışmaya da devam edeceğim. Bu organizasyon apayrı bir güzellik. Bizi bir araya getiriyor ve coşturuyor. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyoruz. Bu organizasyonu tertip eden başta İdari İşler Müdürümüz Hüseyin Beye ve yardımcılarına teşekkür ediyorum. İşimi seviyorum, sizleri seviyorum, ülkemi seviyorum, Bilecik’imi seviyorum, hepinizi çok çok seviyorum. Hepinize çok çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın, sağ olun var olun.”


Pamukçu, konuşmasının ardından turnuvada birinci olan Sinerji takımının oyuncularına madalyalarını ve şampiyonluk kupasını verdi. Konfeti yağmuru altında kupayı kaldıran oyuncular şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadılar.



 

Editör: TE Bilişim