Cafer Elmas

Mahalle aralarında kaldırım üzerine bırakılan araçlar yüzünden yolda yürümek zorunda kaldıklarını ve evlerine giremediklerini belirten vatandaşlar, yetkililere yaşanan sorunun çözümü için çağrıda bulunuyorlar.

Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıyı 155’i arayarak Emniyet’e bildirdiklerini ancak Emniyet’ten yaya kaldırımı konusunun Zabıta’nın görevi olduğunun söylendiğini, bunun üzerine Zabıta’yı aradıklarını ancak Zabıta’nın da sorgulama sistemi olmadığı için sorumluluğun trafik ekiplerinde olduğunu söylediğini belirttiler.

Bilecik’te otopark sıkıntısı gün geçtikçe artıyor. Park edecek yer bulamayan sürücüler, araçlarını yaya kaldırımlarının üzerine park ediyorlar. Sokak aralarına da gelişigüzel park edilen araçlar vatandaşların yürümesinde zorluk çıkarırken, apartman kapılarının önüne  park edilen araçlar da vatandaşların evlerine girişlerine engel oluyor.

Bu durum karşısında araç sahiplerini defalarca uyaran mahalle sakinleri, son çözüm olarak durumu 155 Emniyet’e bildiriyorlar. Ancak Emniyet’in cevabı, kaldırımlara park eden araçları kaldırma görevinin Zabıta’nın olduğunu, bu nedenle Belediye’nin aranması gerektiği şeklinde oluyor. Bunun üzerine Belediye Zabıtasını arayan vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıları anlatmaları ve Emniyet’in Belediye’ye yönlendirdiğini belirtmeleri üzerine, Zabıta’nın araç sorgulama sistemi bulunmadığını, bu yüzden yaya kaldırımına park eden araçları kaldırma görevinin trafik ekiplerinde olduğu yönünde oluyor.

Vatandaşlar, mağduriyetini giderecek kurumu ararken, “kaldırıma park edilen araçları kim uyaracak?” sorusunu soruyor ve Polisin Zabıta’ya Zabıta’nın da Polise göndermesinin manidar olduğunu söylüyorlar.

Editör: TE Bilişim