Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen ve torunlarının telefonunu alarak EBA’ya girdiklerini gören yaşlı kadın, HES üzerinden gizli bilgilerine ulaşıldığını ve bu şekilde dolandırıldığını ileri sürerek kendini karayolunda yerden yere attı, güvenlik güçlerini ve sağlık ekiplerini çileden çıkarttı.

Olay Bilecik merkeze bağlı İstasyon Mahallesi’nde yaşandı. Hatice Döner(68) isimli yaşlı kadın telefonundan EBA TV’ye giren torunlarının HES üzerinden gizli bilgilerine ulaşarak dolandırdıklarını iddia ederek karayoluna çıktı ve kendisini arabaların önüne attı.

Kendini yerden yere atan ve ağıt yakmaya başlayan kadının yanına güvenlik güçleri intikal etti. Kendisinden durumu öğrenmek isteyen ve evine götürülmek istenen Hatice Döner güvenlik güçlerine direnirken yoldan kalkmadı. Polis ekipleri Hatice Döner’e hastaneye veya bakım evine götürmeyi teklif etti.

Buna da karşı çıkan yaşlı kadın polislerin yanında olmasına rağmen “polis” ve “başka polis gelsin” diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine kadın polis çağrılırken, yaşlı kadın ellerinden ve ayaklarından tutularak karayolundan uzaklaştırılmaya çalışıldı.

OĞLU DA FAYDA ETMEDİ

Bir fabrikada çalışan oğlu Süleyman Döner annesini ikna etmesi için olay yerine çağırıldı. Ne var ki, oğlu da annesini ikna edemedi. Gelininde büyük ikna çabaları sonuçsuz kalınca olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Polislerin yanında olmasına rağmen, “polis çağırın” ve “canım tehlikede” şeklinde feryat eden kadın güçlükle ambulansa bindirilirken sağlık ekiplerine zor anlar yaşattı. Ayaklarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşan yaşlı kadın ambulansa bindirilerek Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Editör: TE Bilişim