Korkmaz Kesik

Osmaneli Ziraat Odası Başkanlığına aday olan İbrahim Polat, “Osmaneli’nde çiftçimizin kalkınması için; çiftçimize hizmete devam etmek için adayım.” dedi.

Önceki dönemlerde 10 yıl boyunca il genel meclis üyeliği yaptığını belirten Polat, “10 yıllık il genel meclis üyeliğim, vesile olduğum bir sürü hizmetler, bürokraside kapıların nasıl açılıp kapandığını iyi bilen birisiyim.” ifadelerini kullandı.

Ziraat Odası başkanlığı için kendisi haricinde 2 adayın daha bulunduğunu kaydeden Polat, kendine güvendiğini söyleyerek, “2 arkadaştan bu işi daha iyi yapabileceğime güveniyorum” dedi. Ziraat Odalarının güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu ve meslek kuruluşu olmakla beraber çiftçinin sendikası olduğunu ifade eden Polat, niçin aday olduğunu şu ifadelerle aktardı:

“Ziraat Odası’nın güçlü bir sivil toplum örgütü olarak kalmayıp, en güçlü meslek kuruluşlarından biridir. Aynı zamanda ziraat odaları çiftçilerin sendikasıdır. 10 yıllık İl Genel Meclisi Üyeliğim süresinde köylerimize hizmetlerimizi verirken, köylülerimizin dertlerini dinlerken, zaman zaman çiftçilerimizin serzenişleri ile karşılaştık. Hayatımız boyunca görev aldığımız her ortamda birileri bir tarafa seçilmişse herkes kendi görevini yapması en doğrusu olduğu için bu sorunlara müdahil olmak istemedik. Vatandaşımız sürekli ziraat odasının verimsizliğinden ve aidat ücretlerinin yüksekliğinden şikayetçi oldu. Biz de il genel meclis üyeliği görevimiz bittikten sonra bu dertlerin çözüm yolunda gayret edelim dedik. Bu nedenle de aday olduk.


Osmaneli ilçemiz Bilecik tarımının yüzde 50’sine hakim olan bir ilçedir. Ne yazık ki ilçemiz bu potansiyel olması nedeniyle istenilen noktada devletin projelerinden yararlanamamış. Aday olmaktaki amaçlarımız; Ziraat Odasının bir vizyonu ve misyonu olmalı. Çiftçisinin sadece çiftçi belgesiyle, aidatıyla değil, bütün derdiyle ve aynı zamanda kaliteli üretim yönleriyle meşgul olması gerekir. Ben ve yol arkadaşlarım bu hizmetlerin daha kaliteli ve yerinde olması için yola çıktık. İlimiz tarımında %50'lere varan tarım potansiyelinin ilçemize yakışır bir şekilde yapılandırmak, etraftaki il ve ilçelerde pazarın fiyatına uyan değil, fiyatları belirleyen bir misyon kazandırmak. Üreticimizi öncelikle kış aylarında eğitimlerle daha bilinçli ve verimli olabilmesi yönünde eğitimler vermek. Çiftçimiz için çok önemli olan toprak ve yaprak analizlerinde yardımcı olunacak. Devletimizin çiftçisine verdiği hibe ve %50 desteklerden yararlandırmak.

Ziraat Odası ve Belediye işbirliği nezdinde, bölge ve kooperatifler veya üretici birlikleri oluşturmak. Kabzımalların belirlediği fiyatlardan malı pazarlayan değil, fiyatları belirleyen bir Ziraat Odası meydana getirmek. Odamızın hızla kaybettiği çiftçi üyesi sayısını, 10 yıl önceki sayıya getirmek.

Üye aidatları ve giriş aidatlarını yeniden belirleyerek, Ziraat Odası üyeliklerinden ayrılmalarının önüne geçmek için ilk giriş aidatını 250 TL'den, 50 TL'ye, yıllık aidatı ise mevzuatta ön görülen minimum seviyeye çekeceğiz. Az insandan çok para alarak odanın ihtiyaçlarını gidermek değil, çok insandan az para alarak tarım potansiyelimiz Ankara’ya doğru yansıtmak amacıyla ücretleri aşağıya çekeceğiz. Oda yönetimi olarak yıllık aidatı dönem başı 4 TL de yapabilir 25 kuruş da yapabilir. Bunu uygulayan çok oda var.

Yine hükümetimizin odalarımıza imkân tanıdığı çiftçiye 1 danışmanlık hizmetlerinden yararlanacağız. Bugüne kadar hiçbir şekilde düşünülmemiş Ziraat Odasında, Ziraat Mühendisleri çalıştıracağız. Hizmeti çiftçinin zaman kaybına uğramadan, hızlı bir şekilde vereceğiz. Ziraat Odasında olması gereken makine ekipmanı, herkesin yararlanacağı şekilde odayı sıkıntıya sokmadan işler haline getireceğiz.

Çiftçimizin girdi maliyetlerini aşağıya çekebilmek için gerekli olan ilaç, fide ve fidan gibi hizmet faaliyetlerinde bulunarak çiftçimizin önünü açacağız. Bu saydıklarımı yapabilmek için çok güçlü meclis oluşturmak özellikle köylerimizde bu oluşuma katkı sağlayabilecek delegelerden faydalanacağız. Çiftçisini, kendisine gelir kapısı olarak görmeyen, hizmetkârı olarak gören bir yönetimde bulunacağız. Ekmeğini topraktan kazanan üretici, çiftçi kardeşlerimizin iradesini hep ön planda tutarak, kendi geleceğimizi değil torunlarımızın geleceğini düşünerek hareket edeceğiz.

Bunları oluşturabilmek için bugüne kadar kurulduktan bu yana 10 yıldır görev yapan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ertuğrul Ünver ağabeyimize teşekkür ederiz. Bir takım çalışmaları oldu ama ilçemize yeteri kadar bir şey kazandırdığı görüşünde değilim. Bunun muhasebesini yapmak bize düşmez. Bir takım girişimlerde bulundu ama olmadı. Benim hacrimde aday olan 2 arkadaşımızın daha var. Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ertuğrul Ünver ve Ak Parti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zafer Seyyar. Ben de Ak Parti’nin il genel meclis üyeliğini yapmış birisiyim.

Güçlü bir oda yönetimi oluşturmak için, yeni bir heyecan içerisinde özellikle büyük köylerimizde tarıma örnek olacak, tarımın vizyonunun değiştirecek, bizlere katkı sağlayacak arkadaşlardan oluşturarak vatandaşların ve çiftçilerin huzuruna çıkmak istiyoruz. Şundan herkes emin olsun ki, bu saydığımız 2 arkadaştan bu işi daha iyi yapabileceğime güveniyorum. Bu konuda kendime güveniyorum. Çünkü 10 yıllık il genel meclis üyeliğim, vesile olduğum bir sürü hizmetler, bürokraside kapıların nasıl açılıp kapandığını iyi bilen birisiyim. Bu konuda kurduğum ekiple memleketime, milletime onlardan daha iyi hizmet edeceğime inanıyorum. Belediye seçimlerinde şuan ki belediye başkanımız Münir Şahin şunu vurguladı; ‘hepsi değerli ve kaliteli insanlar’ Ben de aynı şeyi söylüyorum. Zafer Bey ve Ertuğrul Bey de kaliteli insanlar. Birisi kurucu başkan diğeri tarımda görev yapan bir kardeşimiz. Bu işler zaman ve mekan işidir. Bu işe zaman ayırmak ve işi sevmek çok önemlidir. Topluma hizmet etmenin bir ibadet olduğunu bilmek çok önemlidir.  Benim öyle bir amacım ve gayem yok. Benim vatandaşıma 10 yıl verdiğim hizmetin daha fazlasını, daha güzelini genele yaymak, bütün çiftçilerimize yararlandırmak amacıyla yola çıktım.

Çiftçilerimizi kendimize gelir kapısı olarak görmeyeceğiz. Çiftçilerimizi hizmetkârı olarak kendimizi göreceğiz. Benim olduğum yönetimde bu böyle olmalıdır. Niyetimizin halis olmasından herkesin emin olmasını istiyorum. Hiçbir güç karşısında boyun bükmeden, kendi yüreğimi ortaya koyarak, kimsenin üzerine basmadan bu göreve talip oldum.

10 yıl boyunca mesai yaptığım arkadaşlarımla ve Ak Parti ile herhangi bir sıkıntımız yok. Partiyi bu konuda ayıracağız. Parti bu işin dışında bulunuyor. Ziraat Odası partinin alt organı değil, sivil toplum örgütüdür. 3 adayla seçime gidilmesi durumunda delegenin verdiği karara saygı duyacağız. Partimizin bize daha önce birçok görevler verdi. Özellikle parti teşkilatım adına hiç kimseden tepki beklemiyorum.”  

Editör: TE Bilişim