İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin almış olduğu Covid-19 tedbirleri kararı doğrultusunda Pelitözü Gölpark mesire alanında piknik yapılması yasaklanırken, bölgede gezmenin ve tesislerden yararlanmanın serbest olduğu öğrenildi.

13 Ekim’de İl Hıfzıssıhha Meclisi kararı doğrultusunda ilimizin mesire ve ören yerlerinde piknik yapılması yasaklanmış ve gözler vatandaşların çokça ziyaret ettiği Pelitözü Gölpark’a çevrilmişti.

İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan alınan karar doğrultusunda yapılan açıklamada;“İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra her bir sosyal faaliyet alanı için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek bu kural ve tedbirler çerçevesinde yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesi sağlanmaktadır. Bu kapsamda;İlimiz Merkez İlçede bulunan vatandaşlarımızın kamusal alanlarda (mesire, ören vb. yerlerde) piknik yapmalarının yasaklanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.” ifadelerine yer verilmişti.

Bu noktada Pelitözü Gölpak’ta piknik yapmanın yasaklandığı fakat mesire alanında herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığı gelen bilgiler arasında yerini alırken, gezmenin ve tesislerden yararlanmanın serbest olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim