Geçtiğimiz Cumartesi günü gerekli itfaiye aracı olmadığı için çatı katından müdahale edilemeyen ve ancak alt kattan söndürme işlemi yapılan Kayı Plaza’daki yangına ilişkin bir hafta öncesinden uyarıların yapıldığı öğrenildi.

Yangın göz göre göre gelmiş

İtfaiye Müdürü Fatih Zeyhan, 5 kişilik bir Komisyon ile yangından bir hafta önce Kayı Plaza’da yaptıkları incelemede binanın Sprinkler sitemlerinin bakımının kurulduğundan beri yapılmadığını tespit ettiklerini ve uyarıda bulunduklarını söylerken, daha farklı birçok noktadaki eksikliklerinde bildirildiğini belirtti.

“Hedefimiz gerekli itfaiye aracını almak”

Bilecik Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Kayı Plaza yangını ile ilgili Belediye Başkanı Semih Şahin, çok katlı binalarda yangına müdahale edebilecek İtfaiye aracının alınacağını söylerken, bir önceki dönem AK Parti Belediye yönetimine de eleştiriler getirdi.

Çok katlı binaların yapımına izin verenlerin yangın çıkma ihtimalini düşünmeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Şahin, “son yıllarda yapılmış aşırı katlı binalara ulaşabilecek şu anda itfaiye aracımız yok, bunu almanın yollarını arayacağız ama bu 22 kat binalara izin verildiği zaman düşünülmesi gerekiyordu. Biz bunu halledeceğiz, biz öncelikli ve yürür aksamı hızlandırabilmek için 14 tane araç aldık. Bunların içinde; iş makinesi de var, ardından ana hedefimiz gerekli itfaiye aracını almak” dedi.

“Ben geçen dönem de bu tür uyarıları yapmıştım”

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Soner Olgun ise, söz alarak yaptığı konuşmada bir önceki dönemde kendisinin de çok katlı binalarda yangın çıkma ihtimaline karşı Meclis’te uyarılarda bulunduğunu söylerken, “ben geçen dönemde Belediye Meclisi Üyesi olduğum için bu tür uyarıları yapmıştım. O zaman ki verilen cevapta da; o yüksek binaların hepsinde hidrant olduğunun ve o hidrantlar sayesinde yangının kısa sürede engelleneceği söylenmişti fakat Kayı Plaza’da o hidrantlar da su yoktu anlaşıldığı gibi” dedi.

Editör: TE Bilişim