Cafer Elmas


         Pelitözü sakinleri kurumaya yüz tutmuş tarihi çınar ağacın sulanabilmesi için çare arıyor. Muhtarlığa ve Belediye’ye başvurduklarını fakat bir sonuca varamadıklarını belirten köy sakinleri daha önce tarihi çınar ağacının hemen üst tarafından kendi cazibesi ile gelen Osmanlı çeşmesinin göletin içine alındığını ve kuruduğunu söylediler.

Pelitözü sakinleri gazetemize başvurarak yaklaşık 400 yıllık olduğu düşünülen tarihi çınarlarının kurumaya yüz tuttuğu için dert yandılar ve çınarlarının sulanabilmesi için yetkililerden çare istediler.


Köy sakinlerinden Ali Güler, 75 yaşında olduğunu dedelerinden de duyduğu tarihi çınar ağacının 400-500 yıllık olduğunun söylendiğini aktardı. Güler, eskiden kendi cazibesi ile künklerden gelen çeşmenin göletin içine alındığı için kuruduğunu oradan gelen suyunda çınar ağacını suladığını söyledi.

Geçen sene çınar ağacının altına konulan büyük bir varil ile sulama yapıldığını bu yıl o varilinde kaldırıldığını ufak bir çeşme yapılıp çınar ağacının sulanmasını istediklerini belirten Güler, Yunanlılar zamanından kalma çınarın aynısının köyün alt tarafında da olduğunu sözlerine ekledi.


Köy Muhtarına durumu aktardıklarını fakat bir sonuca ulaşamadıklarını aktaran köy sakinlerinden Necmettin Üreten,  muhtarın durumu Belediye’ye ilettiğini görevli mühendisin ağaçta demir eksikliğinden ötürü kurumaya başladığını söylediğini, referandumda ‘hayır’ çıktığı için Belediyelik mi, köy mü olduklarını halen anlayamadıklarını ayrıca Belediye’nin buraya bir çözüm bulmadığını köy olarak ta kalıcı bir çözüme kavuşamadıklarını belirterek,yetkililerin tarihi çınara sahip çıkmasını istedi.

Yine köy sakinlerinden Ayşe teyze ise kuruyan çınara çok üzüldüklerini kaç yıldır güzel büyüyen çınarın dibine su gelmediği için kurumaya başladığını, evlerinin uzak olduğu için sulamakta zorlandıklarını, atadan dededen kalma çınar ağacına hayır için sahip çıkılmasını istedi.


Editör: TE Bilişim