8 Ocak Pazar günü Pelitözü köyü ’nün Bilecik Belediyesi’ne bağlanmasına yönelik yapılan referandumda evet çıktı.

Bilindiği gibi, 4 Eylül 2011 yılında Pelitözü Köyü mahalle olarak Bilecik Belediyesi’ne bağlanmak için referanduma gitmiş ve referandumdan “hayır” çıkmıştı. Referandum talebinde 400 imza toplanmasına rağmen yapılan oylamada, 769 seçmeni bulunan köyde, 574 kişi sandık başına gitmiş, kullanılan oylardan 12’si geçersiz sayılırken, 257 kişi ‘evet’, 305 kişi de “hayır” oyu kullanmıştı.

Referandumda “hayır” çıkmasının ardından yıllar sonra Pelitözü Köyü Muhtarlığı’nın köylülerin talebi doğrultusunda Valiliğe başvurarak Belediye’ye bağlanmak istedikleri yönünde dilekçe verdiler. Bin 463 nüfuslu, 554 haneli Pelitözü Köyü'nün merkeze bağlanmasına ilişkin referandum oylaması İl Seçim Kurulu Başkanlığında 8 Ocak pazar günü sabah 08:00’de başladı. 17:00 itibariyle biten oylama sunucunda Pelitözü Köylülerinin yüzde 79'unun 'evet' oyu ile merkeze bağlı bir mahalle oldu.Referandum sonucunda 110 "Hayır" oyuna karşı 425 ”Evet” çıktı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen halk oylamasının sonucu hakkında yaptığı değerlendirmede, kararın Pelitözü'lülere hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

''Pelitözü Köyümüzün belediyemizin hizmetlerinden daha etkin ve güzel faydalanması için oradaki kardeşlerimizin talebi üzerine bir halk oylaması gerçekleştirildi. Resmi olmayan sonuçlara göre Pelitözülü kardeşlerimiz,  tercihini evetten yana kullandı. Ben öncelikle bu sonucun  Pelitözü sakinlerine daha sonra ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çok kez belirttiğimiz gibi Pelitözü, bizim şehrin gelişimi noktasında önemli bir yerde bulunuyordu. Halkımızın bu anlamdaki tercihine saygı duyuyoruz. Bizler de Bilecik Belediyesi olarak Pelitözü'lü kardeşlerimizin tercihinin bir gereği olarak belediyemizin imkanlarını çok daha iyi kullanmaya gayret göstereceğiz. Ben Pelitözü'lü kardeşlerimize bu tercihlerinden dolayı teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.'' dedi.

Editör: TE Bilişim