Merkeze bağlı Pelitözü Köyü’nün Bilecik Belediyesi’ne bağlanması için müracaat edildi.

Bilindiği gibi, 4 Eylül 2011 yılında Pelitözü Köyü mahalle olarak Bilecik Belediyesi’ne bağlanmak için referanduma gitmiş ve referandumdan “hayır” çıkmıştı. Referandum talebinde 400 imza toplanmasına rağmen yapılan oylamada, 769 seçmeni bulunan köyde, 574 kişi sandık başına gitmiş, kullanılan oylardan 12’si geçersiz sayılırken, 257 kişi ‘evet’, 305 kişi de “hayır” oyu kullanmıştı.

Referandumda “hayır” çıkmasının ardından yıllar sonra   Pelitözü Köyü Muhtarlığı’nın köylülerin talebi doğrultusunda Valiliğe başvurarak Belediye’ye bağlanmak istedikleri yönünde dilekçe verdikleri öğrenildi. Yaklaşık 800 seçmenin ikamet ettiği Pelitözü’nde bu kapsamda önümüzdeki günlerde yeniden köy halkının referanduma gideceği ve %51’lik çoğunluğun kabulü noktasında Pelitözü Köyü’nün mahalle olarak Bilecik Belediyesi’ne bağlanacağı ve artık köyün mahalle olarak Belediye’den her türlü hizmeti alacağı belirtiliyor.

2011 yılında referandumda “hayır” çıkmasını değerlendiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pelitözülülerin büyük bir fırsatı kaçırdığını belirtmiş, köyün Belediye’ye bağlanarak mahalle olması durumunda 3 milyon TL’lik yatırım yapmayı planladıklarını hatta büyük kurum binalarını dahi Pelitözü çevresine taşımayı düşündüklerini söylemişti.

Şimdi Valilik işlemlerinin ardından İl Seçim Kurulu’nun belirleyeceği bir takvimde köy halkı yeniden referanduma gidecek ve Belediye’ye bağlanıp bağlanmamak için oy kullanacak.  Bu sefer referandumdan “Evet” çıkması durumunda ise köy kapanacak ve Pelitözü Mahallesi olarak Belediye’den hizmet almaya başlayacak.


Editör: TE Bilişim