Merkez ilçeye bağlı Pelitözü Köyü sınırları içerisinde bulunan ve bu yüzden Pelitözü Göleti olarak nitelendirilen göletin yüzeyi tarihinin en kirli dönemini yaşıyor.

Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle su seviyesi bir hayli içeriye çekilen Pelitözü Göleti, son birkaç aydan bu yana bölgemizi etkisi altına alan yağışlar sonrasında eski doluluk oranına ulaştı. Göleti besleyen kanaldaki akıntının da uzun zamandan beri coşkulu şekilde sürmesi sonucu doluluk oranı yüzde 80’ler seviyesine ulaşan göletteki savaktan bölgedeki tarım arazilerinin yararlanabileceği su akışının da başladığı gözlendi.

Pelitöze Göletindeki bu olumlu gelişmelerin yanı sıra kanaldan akan suların göletle buluştuğu köprüden başlayarak gölet sonuna kadar olan bölümde gözlenen kirlilik, gölet çevresine yürüyüşe giden yurttaşları rahatsız edecek boyutlara ulaştı.

Son yıllarda Bilecikliler açısından en önemli piknik alanı haline gelen Pelitözü Göleti, bilindiği gibi balık sezonu döneminde Eskişehir, Kütahya ve Bursa gibi çevre il ve ilçelerindeki balıkçılarında ilgisini çekiyor. Yaz döneminde birçok etkinliğinde gerçekleştirildiği Pelitözü Göleti ve çevresindeki kirliliğin rahatsızlık verecek duruma geldiğini öne süren yurttaşlar, havaların iyileşmeye yüz tutması ve piknikçilerin daha fazla ilgi göstermeye başlaması nedeniyle bölgede genel bir temizlik yapılmasının gerekli olduğunu belittiler.

Editör: TE Bilişim