Usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iptal edilen CHP Bilecik Merkez İlçe kongresi bugün yeniden yapılacak.


Suların durulmadığı ve her geçen gün hareketli ve sıcak saatlerin yaşandığı CHP’de yeni seçim heyecanına doğru gidiliyor. Yapılan seçim ve itirazlar sonrası iptal edilen seçim ve yeni yapılacak seçim tarihinin belirlenmesi sonrası bile itirazlar devam etti. AKP’li üyelerin dahi listelerde yeraldığı, üye olmayanların üyeymiş gibi listelere yazılmasının yanısıra seçme ve seçilme hakkı bulunmayan kişilerinde delege olarak oy kullandığı Merkez İlçe seçiminde gelinen nokta seçimin yenilenmesi oldu.

Seçim öncesi ve sonrası  CHP’de yine sıcak saatler yaşandı. Merkez ilçe başkanlık seçimi CHP'de zıt kişi ve grupları birleştirdi.

Aralaraı pek iyi olmadığı bilinen İl Başkanı Av. Çaağaty Karahmet ile Faik Akarkarasu’nun Sedat Bayam’ı destekledikleri diğer tarafta yine daha önceki seçimlerde gerginlik yaşayan Eski Merkez ilçe Başkanı Muhittin Demirci ile 22.ve 23. Dönem CHP milletvekili Yaşar Tüzün’ün de  seçimi 1 oy ile kazanan Gültekin Çalışkanı desteklediği ve bu yönde delegelerden oy istedikleri gelen iddialar arasında yeralırken, bugün yapılacak olan seçimler için tarafların yine hummalı bir şekilde çalıştıkları öğrenildi.

Bugün saat 11:00 ‘da Seven Pasajı'ndaki CHP Merkez İlçe bürosunda yapılacak olan seçimlerde, seçimi 1 oy ile kazanan Gültekin Çalışkan ile Sedat Bayan ikinci kez başkanlık için yarışacak. Pehlivanlar er meydanında boy gösterirken kendilerini destekleyen delegelerde bu heyecana ortak olacak.

Bilindiği gibi, 24 Haziran’da gerçekleşen CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlık seçimi sonrası kaybeden listede bulunan İlyas Dirik partiye üye olmayan kişilerin listede olduğunu ve seçme seçilme hakkı bulunmayan bir kişinin de delege olarak oy kullandığı gerekçesi ile İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etmiş ve Merkez İlçe Seçim Kurulu da ilçe seçimini iptal ederek yeni seçim tarihi olarak 27 Temmuz’u göstermişti.

Bu gelişmelerin ardından da bir itiraz ve başvuruda seçimi kazanan Gültekin Çalışkan’dan gelmişti. Delege arkadaşlarının içerisinde istifa edenin, vefat edenin, il dışına nakil yapmış olanın, seçme ve seçilme hakkı olmayan delegelerin konumunu aday olarak şahsının bilme gibi şansının olmadığını, asılan listelere askıda kaldığı süre içerinde itiraz hakkı bulunulmasına rağmen yapılmayan itirazın seçim sonrası yapılmasının ahlaki olmadığını söylemişti.

Çalışkan, seçimlerin geçerli sayılması için Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz ettiğini ve çıkacak sonuca da saygı duyacağını gazetemiz aracılığıyla duyurmuştu. Ancak Yüksek Seçim Kurulu Çalışkan’ın itirazını haklı bulmadı ve Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun vermiş olduğu kararı onadı. Bu sonuçla, daha önce Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun almış olduğu, seçimlerin 27 Temmuz’da yapılması kararı değişmemiş oldu. yapılan seçimlerden bir ay sonra yani bugün yarışacak olan iki başkan adayından kimin kazanacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim