Kıymet Aslan

Ak Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen Belediye Başkanlığı için 6 aday adayının tanıtımını 14 Kasım Perşembe 19.00’da, Kar Düğün Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya ilçe başkanları, belde belediye başkanları ve belde başkanları ile 16 Kasım 2013 Cumartesi günü yapılacak temayülde oy kullanacak teşkilat mensupları katıldı. Programda  Aday adaylarının konuşma sıralaması Kur’a çekilerek belirlendi. Açılış konuşmasını İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş yaptı. Aday adaylarının 10 dakika konuşma sürelerini aşmaları yönünde bir talepte bulundu. Ak Parti tanıtım toplantısındaki divanda İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, İl Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kurt’tan oluştu.  Süreyi uzatan aday adaylarını ikaz ederek süre aşımı olmadan aday adayları konuşmalarını gerçekleştirdi.

Kur’a dan çıkan ilk isim Orhan Şişman oldu. Sıralama şöyle; “1-Orhan Şişman, 2-Selim Yağcı, 3- İbrahim Yılmam, 4- Münür Şahin, 5- Atıf Bilir, 6- Üzeyir Yıldırım”ın konuşmaları şeklinde programın akışı belirlendi.


 “NİFAK TOHUMU OLMAZSA,  SÜREÇTEN GÜÇLÜ ÇIKACAĞIZ”

Açılış Konuşmasını yapan Kurtulmuş, sürecin yarış süreci olduğunu belirterek, Aday adaylarıyla ilgili teşkilat mensuplarını hiçbir şekilde taraf olmaması yönünde uyardı. Önemli olanın süreci birlik ve beraberlik içerisinde geçirmek olduğunu söyledi. Ayrıca  teşkilatın aday adaylarıyla bütünleşip fikirlerini, projelerini partiye bir katkı olarak sağlanmasını ifade ederek, “Ak Parti’yi  Bilecik’te hak ettiği yere getirme noktasında, bu süreçten güçlenerek çıkacağımıza inancım sonsuz. Nifak tohumu olmazsa,  süreçten güçlü çıkacağız”dedi.

Kurtulmuş şöyle konuştu “Bu bir yarış sürecidir. Barış içinde geçirmek önemli. Bu süreç içersinde birbirinden değerli olan 6 arkadaşımız var. Bu arkadaşlarla ilgili teşkilat mensubu arkadaşlarım hiçbir şekilde taraf olmasınlar. Herkesin gönlünde mutlaka bir aslan yatıyordur, biz teşkilat mensupları olarak süreci birlik ve beraberlik içerisinde geçirerek aday adayı arkadaşlarla bütünleşip fikirlerini, projelerini partimize bir katkı olarak sağlayarak bu süreçten birlik ve beraberlik, bütünlük içinde partimizi Bilecik’te hak ettiği yere getirme noktasında, bu süreçten güçlenerek çıkacağımıza inancım sonsuz.

Bilecik 2002 seçimlerinde %24 oranında oy almıştık. Görünen o ki şuanda oy oranımız %50’ye yaklaştı. Bu süreçleri iyi idare ettiğimiz zaman birlik ve beraberliğimizi topluma gösterdiğimiz zaman aramızda nifak tohumu olmadığı sürece bu süreçten güçlü çıkacağız. Bize gönül verenler projesi olanlar millete hizmet etmek isteyenler bize müracaat eder, biz her adaya bu süreçte eşit mesafede durmak zorundayız. Netice de Cumartesi günü yapılacak olan temayül yoklamasında arkadaşlar kimi takdir ederlerse bu oylama sonucunda süreç devam edecek. Toplantının selameti açısından çok fazla kargaşaya meyal vermemek için dinlenmesini istirham ediyorum. Ben sizlerin en iyi kararı, en doğru kararı vereceğinize, en güzelin, iyinin yanında olacağınıza inancım sonsuz. Allah herşeyin en iyisini düşünmeyi, en iyilerle olmayı, en güzel seçmeyi bizlere nasip etsin. Düşüncemiz isteğimiz budur. ”dedi.

İl Başkanı Kurtulmuş;  Aday adaylarının yapacağı 10 dakika konuşmalarında soru-cevap ve sataşma şeklinde olmaması yönünde teşkilata uyarıda bulundu. Aday adaylarına başarılar diledi.

Programın sonunda ise kapanış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Sukunet içinde bir toplantı gerçekleştirildiği için teşkilata, açıklamalarından dolayı aday adaylarına, seslerini duyuran basın mensuplarına teşekkür etti.  “Bizim camiamız, teşkilatlarımız kendisine yakışan şekliyle en güzelini yapmaya devam edecektir. Milletimiz Sizlerle Ak Parti Belediyeciliğinle 11’de 11 olarak devam dediği zaman bundan sonrada milletin layık olduğu hizmetleri verdiğimiz gibi bundan sonrada vereceğiz” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim