Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, ilçe sorunlarının tartışıldığı bir halk toplantısı düzenledi.

Pazaryeri Belediyesi Kültür Merkezi Kongre Salonu’ndaki toplantıya, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Bayram Sağır, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, Eskişehir, Bilecik, Bozüyük Pazaryerililer dernek yönetimleri, köy muhtarları, iş adamları,spor kulüp yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Milletvekili Eldemir, İlçenin nüfusunun artması için önceliğin istihdam olduğunu belirterek, “ Güven, huzur ve üretilen ürünlerin pazarlanması nüfus artışına büyük fayda sağlar. Kalkınma için, iktidar ve muhalefet, sanayiciler ve vatandaşlar katkı vermeli, Tarım ve hayvancılık alanında çeşitli projeler geliştirmeliyiz” dedi.

Kaymakam Sağır, ilçenin kalkınması, genç nüfusun dışarıya gitmemesi için çeşitli projeler üzerinde çalışıldığını, ilçeye önemli katkı sağlayan boncuk fasulyesinin proje gerçekleşirse üreticiye çok fazla gelir getireceğini ve çömleğe kadın eli değsin projesiyle kadınlara kurs verileceğini söyledi.

Başkan Yalçın, Devlet ve Belediyenin yatırımlarını anlatarak, organize hayvancılık, sosyal yaşam alanları, sokak sağlıklaştırma, kent müzesi, gençlik merkezi, Endüstri Meslek Lisesi, baraj ve göletler, gibi birçok projenin devam ettiğini ve biten tüm projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

İl Genel Meclis üyesi Mahir Küçük de köylere 25 kilometre sıcak asfalt, tüm köylerin su depolarının iyileştirilmesi, organize sanayi bölgesinde 3 işletmenin faaliyette, 3 işletme yeni arsa satın aldığı halen 7 firmanınsa yer için talepte bulunduğunu anlattı.

Toplantı sonunda vatandaşların sordukları sorulara Milletvekili Eldemir sırasıyla cevap vererek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Vatandaşlar, Belediye Başkanından sokak köpeklerine karşı önlem alınmasını, organize sanayi bölgesine yapılacak Endüstri Meslek Lisesi’nin hayata geçmesi için mücadele etmesini, istediler.

Milletvekli Eldemir’den ise ilçeye yapılması planlanan ödenekleri çıkmış projelerin bazı bürokratlar tarafından engellenmek istendiğini mutlaka bu projelerin takipçisi olmasını istediler.

Editör: TE Bilişim