Korkmaz Kesik 

İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli, Pazaryeri ilçesindeki eğitim sıkıntılarına dikkat çekerek ilçenin zorunlu hizmet bölgesine alınmasını istedi.  Pazaryeri’nin zorunlu hizmet bölgesi olmamasından dolayı eğitim kalitesinin düştüğünü belirten Filizli, ilçenin zorunlu hizmet bölgesine alınması için İl milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulundu. 

Pazaryeri İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli, Pazaryeri ilçesindeki eğitim sıkıntısını gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya konu ile ilgili mektup yazdığını ifade eden Filizli, iki yıl önce ilçeye gelen 41 öğretmenin çoğunun değiştiğini söyledi. Sürekli öğretmenlerin değişmesinden kaynaklı eğitim kalitesinin düştüğüne dikkat çeken Filizli,

Pazaryeri’nin zorunlu hizmet bölgesi olmamasından dolayı eğitimde sıkıntıların yaşandığını belirtti. Filizli, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Milli Eğitim bunun ticaretinde mi eğitiminde mi?” 

“Geçtiğimiz hafta 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başlamıştır. İlçemize iki yıl önce 41 öğretmen atandı. Şuanda bunlardan 5 öğretmen ilçemizde görevlerinin başında. 10 öğretmen evlilik ve eş durumundan dolayı gittiler. Pazaryeri zorunlu hizmet bölgesi dışında olduğu için 1 yılın sonunda zorunlu hizmetlerini yapmak için ilçeden ayrıldılar. Çoğu da İstanbul’a gittiler. Şu anda ilçemizde 30 tane ücretli öğretmen ile eğitim verilmektedir. 

Bu konuda en çok öğrencilerimiz etkilenirken gerekli eğitimi de alamıyorlar. Eğitim seviyesi her geçen gün düşüyor. Ücretli öğretmenlerin çoğu formasyon sahibi değil. İlçede sadece 1 tane rehber öğretmen var. 3 ücretli öğretmenin aldığı maaş 1 asil öğretmenin aldığı maaşa bedel. Milli Eğitim bunun ticaretinde mi eğitiminde mi? Pazaryeri’nin zorunlu hizmet bölgesine alınması için İl Milli Eğitim Müdürü’nün bu teklifi yapmasını istiyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim