Kaymakamlık ve Belediye’nin ortaklaşa organize ettiği Kurtuluş Kutlamaları 4 Eylül gecesi yatsı namazından önce şehitler için okunan mevlit ile başladı.

Tören ilk olarak Kayamakam Oray Güven ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden Kurtuluş Günü kutlamasına ilişkin  Başkan Tekin,  ” 1922 yılında vatan sevdalılarının yazdığı bir tarih, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen bir kurtuluş mücadelesidir. Bu vesile ile milletimize eşsiz zaferler kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bağımsızlık ve hürriyet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz.” dedi.

Bu sene düzenlenen 5 Eylül kurtuluş günü törenine geçtiğimiz yıllara göre katılım daha fazla oldu. Önceden basit kutlamalarla geçiştirilen 5 Eylül Pazaryerinin düşman işgalinden kurtuluş günü, Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in büyük  çabaları ile bu yıl halkın istediği ve özlediği bir şekilde muhteşem bir şekilde kutlandı.

 İlk olarak Pazaryeri Avcılar ve Atıcılar Kulübünün canlandırdığı düşman elinden genç bir kızı kurtarma ve bu kızın elindeki Türk Bayrağı’nı ilçe Kaymakamına teslim etmesi, Kaymakam Güven’in bayrağı öperek teslim alması sergilendi. İnegöl Mehter takımının yaptığı gösteriden sonra, Türkiye Cumhuriyetlerinden gelen halk dansları topluluklarının bir birinden güzel oyunları sergilendi. Tören sonunda tüm katılanlara Pazaryeri Belediyesi tarafından yemek ikramı edildi.

Törene, Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şahinoğlu, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, Jandarma Bölük Komutanı İlhan Canseven, İlçe Emniyet Amiri İnal Kılıçoğlu, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bozüyük Gaziler derneği ve gaziler, Bozüyük Engelliler Derneği, Pazaryeriler Dernek Başkanları, ve vatandaşlar da katıldı.

Editör: TE Bilişim