Ana ihalesine alıcı çıkmayan 15 gün sonra pazarlık usulü ile yeniden ihale edilen Seven Pasajı ve Elmas Çay Bahçesi ihalesine yine alıcı çıkmadı.

Bilecik Belediyesi yıktığı Seven Pasajı için istekli bulunmayınca Elmas Çay Bahçesini Bonus olarak ihaleye dahil etti fakat yapılan ihalede alıcı firma çıkmamıştı. 15 gün sonra pazarlık usulü ile yeniden ihale edileceği belirtilen yerler için pazarlığa gelen firma olmayınca ihale iptal edildi.

Belediye yetkilileri tarafından bu yerler için ileriki bir tarihte başka şartlar ve koşullar çerçevesinden yeniden ihale yapılacağı belirtildi.

Bilecik Belediyesi yıktığı Seven Pasajı için istekli bulunmayınca Elmas Çay Bahçesini Bonus olarak ihaleye dahil etmişti.

Bilecik’te Seven Pasajı olarak bilinen ve yeni adı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı olan alanda yapılması planlanan alışveriş merkezi, yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi ile 140 ada 1 parseldeki taşınmaz üzerine yapılacak olan ticaret merkezi ve Elmas Büfe’nin olduğu bölgenin yapımına ilişkin Belediye Encümen Salonu’nda 12 Eylül’de saat 14.30’da yapılan ihalede alıcı çıkmamıştı.

İhale Komisyon Başkanı Kadri Şentürk, ihale saatinde alıcı firmanın olmadığı için ihalenin iptal edildiğini ve 15 gün sonra pazarlık usulü ile aynı şartlarda yeniden ihaleye çıkılacağını açıklamıştı.

26.09.2017 tarihinde pazarlık usulü ile yapılması planlanan ihaleye yine katılımcı olmayınca Komisyon ihale odasına bile girme gereği duymadan karara bağlayarak ihaleyi iptal etti. Bu yerlerin ileriki bir tarihte değişen farklı koşullar çerçevesinde yeniden ihale edileceği belirtildi.

Şartname çok ağır iddiası

Yıkılan Seven Pasajı’nın bulunduğu adada 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı olarak yapılması planlanan meydan ve alışveriş merkezinin yanısıra yıkılan Elmas Çay Bahçesi’nin bulunduğu adaya Ticaret Merkezi yapılması planlanıyor.

İhaledeki bir diğer ilginç detay ise eski Seven Pasajı’nın ticaret merkezi ihaleyi alan firmaya kalacak fakat meydanda yapacak. Ayrıca otoparkı Belediye’ye verirken, 5 milyon TL de Belediye’ye verecek. Öte yandan yıkılan Elmas Çay bahçesindeki yapımı düşünülen ticaret merkezi ise Belediye’ye kalacak.

İhaleye katılmayı düşünen bazı firmalar şartnamenin ağır olduğu yönünde görüş de bildirmişlerdi.

Editör: TE Bilişim