Pazaryeri İlçesi’ne bağlı Bulduk Köyü yakınlarındaki taş ocağında yapılan patlatma nedeniyle evlerde büyük çatlaklar oluştuğunu iddia eden köylüler yardım çağrısında bulundu.Köy halkı evlerinin çökme riski ile karşı karşıya kalırken, evinin duvarlarında çeşitli çatlaklar oluşan Şaziye Çakmak,“ Son patladığında deprem oluyor sandım artık ev yıkılacak zannettim.  Çok kötüydü o gün. Patlamadan dolayı evlerimiz bu durumda biz yetkililerden yardım bekliyoruz.”dedi.

Pazaryeri İlçesine bağlı 20 haneli 60 nüfusu olan Bulduk Köyüne çok yakın bir bölgede bulunan taş ocağında patlatma yapıldığı ve köydeki cami başta olmak üzere evlerin neredeyse tamamında patlatmalardan dolayı çatlaklar oluştuğu iddia edildi.

Vatandaşlar köye çok yakın bir konumda olan taş ocağındaki patlatmalar nedeni ile evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirterek bu durum karşısında yetkililerden yardım istediler.

“EV YIKILACAK ZANNETTİM”

Bulduk köyünde ikamet eden Şaziye Çakmak, Son patlatmada evinin yıkılacağını zannettiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Burası son patlamadan sonra oldu. Yukarıdan aşağıya. Oturuyordum hatta o gün çok korktum.  Bir de son patladığında deprem oluyor sandım artık ev yıkılacak zannettim.  Çok kötüydü o gün. Patlamadan dolayı evlerimiz bu durumda biz yetkililerden yardım bekliyoruz.”

“NE OLACAK BİZİM SONUMUZ?”

Köy sakini İbrahim Çakmak ise,“Köyümüzde maden ocağı yüzünden evlerimiz bu hale geldi, patlamalar yüzünden. Ne olacak bizim sonumuz? Yetkililerde yardım bekliyorum.”şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim