Cafer Elmas

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant'ın kutsal topraklara giden son hac kafilesinde olduğu fakat vizelere getirilen kısıtlanma nedeni ile pasaporta takıldığı için gidemediği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde gazetemizde Belediye Başkanı Selim Yağcı ve MHP Milletvekili Bahattin Şeker ile İl Genel Sekreteri Halis Nalbant'ın hacca gittiğini yazmıştık. Ne var ki haberimizin ardından Nalbant gazetemizin arayarak kendisinin hacca gidemediğini belirtmiş, bunun üzerine internet sitemizdeki haberi düzeltip, ertesi gün de gazetemizde düzeltme yayınlayarak okuyucularımızdan ve Nabant'tan özür dilemiştik.

Fakat bu durumu fırsat bilen, hatamız karşısında çakı bulmuş çocuklar gibi sevinen Sakarya Gazetesi, 48. yıl dönümüzü alaycı şekilde kutlayarak haberde yaptığımız yanlışlığı hem sitelerinde hem de gazetelerinde haber yapma nezaketsizliği göstermişlerdi.

Her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleğinde de yanlışlıkların yapılabileceğini çok iyi bilen malum gazetenin “Belediye dere yataklarını temizledi” haberini “Belediye dere yara… temizledi” şeklinde yayınladığını unutmadık.

Ankara Anadolu Ajansı muhabirinin yanlışlıkla eski Bilecik Valisi’nin adını yazarak yaptığı haberi gündemine alarak, haberle hiç alakası olmayan Bilecik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde çalışan AA muhabiri bir memuru sorumlu tutan ve suçlayan haberlerini de unutmadık.

Son zamanlarda saldıracağı yeri şaşıran bu basın kuruluşuna kendi haberleriyle ilgilenmesini tavsiye ediyor ve haberlerimizin de, hatalarımızın da her zaman arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Malum kuruluşun gazetemize defalarca kez yaptığı saldırıların nedenini iyi biliyor ve yapılanın takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. 48 yıldır Bilecik'te haberin kalbi olan tarafsız Yarın Gazetesi her zaman olduğu gibi mütevazi şekilde okuyucularını aydınlatmaya ve kamu görevi yapmaya devam edecektir.

Diğer yandan Genel Sekreter Halis Nalbant’ın kutsal topraklara giden son hac kafilesi listesinde olduğu, yeşil pasaport alan Nalbant’ın Arabistan'ın bu yıl vizelerde kısıtlamaya gitmesi nedeniyle son anda hac kafilesinden çıktığı öğrenildi.

Diğer bir iddia ise; Halis Nalbant'ın anlaştığı firmanın Nalbant'ın kırmızı (işçi) pasaport alması durumunda hemen hacca gidebileceğini söylediği ancak memur olan Halis Nalbant'ın bunu kabul etmediği yönünde.

Editör: TE Bilişim