Vezirhan’ın CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Duymuş’un partisinden istifa ederek AKP’ye geçtiği haberinin duyulmasının ardından CHP’de ilk açıklama Milletvekili Yaşar Tüzün ve İl Başkanı Metin Yaşar’dan geldi. Tüzün, henüz partiye ulaşan bir istifa bulunmadığını, gerekli görüşmelerin yapılmasının ardından ortaya çıkacak sonuca göre parti olarak bir tavır belirleyeceklerini söyledi. İl Başkanı Metin yaşar ise, aldıkları haberin kendilerini üzdüğünü, ancak asıl üzülecek olanın Vezirhan halkı olduğunu ifade etti. Yaşar konuşmasında, “Partinin tozunu yutmamış insanların bu görevlerle onurlandırılmalarının ne kadar yanlış olduğunu hepimiz bir kez daha gördük” ifadesini kullandı.

"Asıl üzülecek olanlar Vezirhan halkıdır"

CHP İl Başkanı Metin Yaşar, güne Vezirhan Belediye Başkanının istifa haberiyle uyandıklarını, Duymuş’un henüz kendilerine ulaşan bir istifasının bulunmadığını ancak böyle bir durum varsa bunun Mehmet Duymuşun kendi siyasi tercihi olacağını ifade etti. Böyle bir durumun kendilerini üzeceğini de ifade eden Yaşar, ancak asıl üzüleceklerin gecesini gündüzüne katarak Vezirhan’da yerel yönetimi almak için çalışan Vezirhan halkı olacağını ifade etti ve “Eğer verilecek bir hesap varsa bizden çok Vezirhan halkına vermelidir” dedi. Yaşar sert açıklamasına şöyle devam etti:

"Partinin tozunu yutmamış insanların..."

“Cumhuriyet Halk Partisi okulundan yetişmemiş, partinin tozunu yutmamış insanların bu görevlerle onurlandırılmalarının ne kadar yanlış olduğunu hepimiz bir kez daha gördük. Bu kültürde yetişmiş bir arkadaşımız böyle bir şey yapmış olsaydı beni ve partililerimi daha fazla yaralardı. Seçildiği günden bu yana kamuoyunu “AKP’ye mi geçiyor” söylentileri kamuoyunu meşgul ediyordu. Dün gece Ak Parti’ye geçtiği duyumunu aldık. Konu netleştiğinde parti olarak bir basın açıklaması yapacağız.

Tüzün: "Tavrımızı belirleyeceğiz"

Konuyu değerlendiren Milletvekili Yaşar Tüzün ise, “Güne üzücü bir haberle başladık. Sayın Başkanımız gerekeni söyledi. Cumhuriyet Halk partisi Merkez ilçe Başkanlığına intikal etmiş bir istifa söz konusu değil. Gerekli görüşmeler yapılıyor, sonucuna bakacağız ve bu sonuca göre parti olarak tavrımız belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim