Hasan Güner
Gazetemizi ziyaret eden AK Parti milletvekili aday adaylarından Üzeyir Yıldırım, ilginç açıklamalarda bulundu.
İnsanın sevdiğine sitem mektubu yazacağını belirten Yıldırım, Erdoğan ile yüz yüze görüştüğünü ve Erdoğan’ın kendisine “Siyaset bir sabır işidir, sabredeceksin, Bilecik'ten 2-0 yapacakmış gibi çalışacağız. Siyasete devam, sakın ha, boşlamayacaksın siyaseti” dediğini aktardı.
AK Parti Milletvekili Aday Adayı Üzeyir Yıldırım, diğer adaylardan farkını şu ifadelerle özetledi:
“Çeşitli ortamlarda da ifade ettim. Beni farklı kılan ne? Ben dedim ki, kökten Ak Partiliyim. Yani bu partiyi 2001 yılında kurmak kolay olmadı. Türkiye’de bir Refah Partisi, Fazilet Partisi deneyiminden sonra bu parti kurulur, ömrü olmaz diye kimse yanaşmadı aslında. Nitelikli bir kadro olsun diye 25 kişiye sonradan 5 kişi ilave ederek Ankara'da yönetimi oluşturduk. Farklı kılan ne? Herkesin çekindiği ortamda, durumlarda ben ortadaydım. Niye ortadaydım peki? Ben inanıyordum, dava olarak gördüğüm için. Türkiye'yi ileri götürme davasıdır Ak Parti. Dava dediğim, davadan kastettiğimiz o. Burada taşın altına elimi soktum ben. Riskli miydi? Hayır. Ben hiç risk görmedim. Niye? Dava dediğiniz olayda siz zarar da görebilirsiniz, fayda da görebilirsiniz ama bu davanın neticesidir. Dava adamı olmanın sonucudur bu. Bunun için ben farklıyım.
Fahrettin Bey 12-13 yıldan beri Bilecik'te 3 dönem milletvekilliği yaptı. Bilecik'e hizmet etti. Fahrettin Bey'in 3 dönemi bitti.
Ben 2007 yılında temayül yoklamasında %93 oy aldım. Artık dedim ki 1. sıraya yazılırım diye bekledim. Yine 2. sıra telaffuzu olunca, ben de ikinci sıraya koysalardı hayır demezdim kesinlikle ama 1 sırayı bekliyordum temayül yoklaması güçlü olunca. Başbakan ile, şu anda Cumhurbaşkanımız, sıcak ilişkilerimiz vardır. Beni sever. Kim kime mektup yazar mesela, sitem mektubu? İnsan sevdiğine yazar. Ben de Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup yazdım. Konuta faksladım. Dedim "Efendim siz bana bir görev verdiniz. Ben bu görevi yerine getirdim, getirmeye çalışıyorum. Acaba eksik bir şey mi yapıyorum, bir kusurum mu var? Yoksa beni 1'e koymuşsunuz, 2'ye koymuşsunuz o sizin tercihiniz buna karşı çıkmam mümkün değil. Eleştirmem bile mümkün değil."
Beni 50 dakika sonra telefon ile aradı. "Bana mesaj göndermişsin Üzeyir Bey" dedi." “Evet Sayın Başbakanım. Ben kafamda çözemedim paylaşmak istedim sizinle" dedim, "Salı günü geliyorsun" dedi.
Salı olmadı Çarşamba günü benimle 20 dakika görüştü. "Siyaset bir sabır işidir, sabredeceksin, Bilecik'ten 2-0 yapacakmış gibi çalışacağız. Siyasete devam, sakın ha, boşlamayacaksın siyaseti" dedi. "Peki efendim" dedim.
Bu seçimlerde artık sonuca geldi. Sabrın meyvesini vereceği seçimler olarak bakıyorum ben. Farklılık ne? Yani bu farklılık herhalde. Küsmüyorsunuz, partiyi kuruyorsunuz, maddi manevi tüm desteğinizi veriyorsunuz. Bazı engellemeler olmasına rağmen bunları hiç gündeme getirmiyorsunuz, eleştirmiyorsunuz. Olur ya siyasette rekabet yaparken, bazı teşkilatlar oluşturulurken engellenmeye çalışılabilirsiniz. Ben onları hiç ciddiye almadım. Çünkü partinin ağası, sahibi onu yönetenler değil, asıl sahibi millettir. O noktada ben farklı olduğumu düşünüyorum.
Genel Merkez zaten Bilecik'te teveccühü hamd olsun iyi. Bilecik'i ve Türkiye siyasetini daha iyi tanıdım. Kendi eksiklerim vardı, onları tamamladım. İnsan mükemmel bir varlık değildir. Bir de halk çocuğuyum ben. Hakikaten beni sorun Bilecikliye, tanıyanlara, tanımayanlar bilmez, halkın içinden bir çocuğum. Zengin aile çocuğu değiliz. Hamd olsun maddi durumumuz şu an iyi ama biz memur bir aile çocuğuyuz. Babamız memurdu. Ama hiçbir zaman geldiğimiz konumu bir başkasını ezmek üzere, bir başkasını refüze etmek üzere hiç kullanmadık. Bunlar herhalde iyi özelliklerdir diye düşünüyorum. Rabbim de inşallah takdir eder, teşkilatlarımız da takdir eder diyorum.”

“HASTANE YERİ VE YENİŞEHİR YOLU RAHATSIZLIK YARATTI”
Hastane yerinin belirlenememesi ve Yenişehir yolunun tamamlanamamasının parti içinde rahatsızlık yarattığını belirten Yıldırım, “Şu anda Bilecik’te 200-250 yataklı devlet hastanesinin ve Yenişehir-Bilecik yolunun bitmiş olması gerekirdi.” dedi.
Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti:
“Dün eski il başkanımız, yeni milletvekili aday adaylarımızdan olan Ramazan Kurtulmuş aday adayları toplantısında buna cevap verme ihtiyacı hissetti, yani parti içerisinde de, Bilecik'te de rahatsızlık olduğu için. Hepimiz rahatsız olduk. Kendisi de rahatsız olmuştur muhtemelen. Belediye başkanımız da rahatsız olmuştur. Bunu sadece Ramazan Bey'in açıkladığı kadar biliyorum ben de. Çünkü ben Bilecik milletvekili de değilim, Bilecik belediye başkanı da değilim. Kendi ifade ettiklerinin, yani engel olarak şunlardan dolayı olmadı dediklerini kabullenmek zorundayız. Ama hoş olmadı tabii ki.”

“ÜZEYİR YILDIRIM HERKESİN MİLLETVEKİLİDİR” DEDİRTECEĞİM
Milletvekili seçilmesi halinde gerçekleştireceği projelerden de söz eden Yıldırım, “İlk proje kardeşlik projesi” dedi.
Yıldırım, şunları söyledi:
“Şimdi Türkiye'de tabii biz icra makamı değiliz. İcrayı yerel yönetimler yapar. Milletvekilleri koordinatördür, koordinasyon yaparlar. Benim ilk planladığım, inşallah Ramazan-ı Şerif gelecek, seçimler ayın 7'sinde, 15-20 gün sonra Ramazan ayı olacak. Bilecik'te Ramazan ayında kardeşlik havası esecek. Biz bunu 2 sene önce estirmeye çalıştık. Biliyorsunuz Ankara Bilecikliler Derneği olarak iftarımızın bir tanesini burada yaptık. Ciddi bir katılım oldu. Tüm siyasi partiler katıldı. Sivil toplum örgütleri katıldı. Türkiye'de şu anda siyasetin gerginliğinden dolayı partiler arasında, insanlar arasında suni bir gerginlik var. Bu gerginliğin kalkması lazım. Bilecik'te Türkiye genelindeki kadar yoğun değil. Ama herkes siyasi mücadelesini verecek. Neticede bir parti ya da iki parti buradan milletvekili çıkaracak. Bizim hedefimizi buradan 2 tane milletvekili, 2'sinin de Ak Parti'den olması. Velev ki 1 tanesi Ak Parti'den oldu, diğeri muhalefet partilerinden biri oldu. Burada yapılacak olan şu, o seçim bittikten sonra artık Bilecik oy vereniyle vermeyeniyle birlikte kardeşlik ortamının oluşması lazım. Yani buna çok dikkat edeceğim. İlk yapmak istediğim, proje o.
Yani "Üzeyir Yıldırım herkesin milletvekilidir" dedirteceğim. Bunu nasıl yapacaksınız derseniz, bunu yapacağınız ziyaretlerle, insanları bir araya getirmekle. Biliyorsunuz insanlar birbirinden uzaklaştıkça aralarında problem olmasa bile problem varmış gibi konuşur. Tüm siyasi partileri bir araya getireceğim burada. Diğer sivil toplum örgütlerini göreve getireceğim.
Bilecik'in sorunları neler? Şimdi belirgin 2 tane sorun görüyoruz değil mi? Yenişehir yolu ve hastane diyoruz. Bilinmeyen birçok sorun vardır. Benim için veya bizim için önemli değildir ama, Ertuğrulgazi Mahallesi'nde, Bozüyük'te ya da Osmaneli'de çözülmesi gereken problemler olabilir. Bunları dillendirmemiş olabilirler. İlçe ilçe, hiçbir sivil toplum örgütünü ayrıt etmedik. Hiçbir siyasi partiyi ayırt etmeden bir araya getireceğim. En az ilk üç ayımı buna vereceğim yaz döneminde. Tespitleri yapacağız. Yeni dönem meclis açıldığında Bilecik'in sorunlarını bismillah deyip çözmeye başlayacağız.”
Editör: TE Bilişim