Cafer Elmas

Eskişehir'de düzenlenen üçüncü bölge toplantısına katılan ve burada bir konuşma yapan CHP Bilecik İl Başkanı Av. Çağatay Karahmet'in illerinde ön seçim yapılmasını isteyen diğer il başkanlarının aksine ön seçim diyememesi bazı partililerin tepkisine neden oldu.

Bilecik-Afyon-Kütahya-Eskişehir-Sakarya-Bursa illerinin katıldığı bölge toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet, konuşma yaparak ülkenin içinde bulunduğu durumdan CHP iktidarı ile kurtulunabileceğine vurgu yapmış ve  bunun da ancak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı ile mümkün olduğunu belirtmişti.

Partililerinin çok çalışarak köylere inip muhtarları ziyaret edeceklerini aktaran Karaahmet, yaklaşan genel seçimlerde aday belirlenmesinde ise, "Kemal Kılıçdaroğlu sayın genel başkanım siz nasıl isterseniz aday belirlemesini öyle yapın" demesi bazı partililerin tepkisini çekti. Gazetemizi arayan partililer,  Çağatay Karaahmet'in 11 Haziran 2012'de yapılan il başkanlık kongresinde aday olan ve seçilmesi durumunda kesinlikle Bilecik'te tüm adayların ön seçimle belirleneceği sözü verdiğini hatırlatarak son yapılan yerel seçimlerde 4 aday adayının olmasına rağmen ön seçim yapılmadan adayın belirlendiğini, Milletvekilliği seçimlerinde ön seçim yerine genel başkanın aday belirlemesine bırakmasının manidar olduğunu söylediler.

Bursa Kütahya ve Eskişehir il başkanları  partinin geleceği için ısrarla ön seçim yapılmalıdır diye konuşurken, partililer Bilecik İl Başkanı Av. Çağatay Karaahmet'in ise ön seçimden hiç bahsetmemesini, ön seçim mutlaka yapılmalıdır dememesini ise seçildiği il kongresinde verdiği söze atıfta bulunarak hatırlatmamızı istediler.

Editör: TE Bilişim