İsmi özellikle ‘İstanbul ekibi’ diye nitelendirilen grubun içinde geçen Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Belediye Başkanı’nın Danışmanı olarak bilinen Selçuk Erdağı için kamuoyunda konuşulan iddialar ve CHP’li Meclis Üyelerinin sıkıntı duymaları üzerine Milletvekili Yaşar Tüzün’ün de bulunduğu toplantıda İl Başkanı Metin Yaşar tarafından Belediye Başkanı Semih Şahin’in partiye çağrılıp Belediye’deki ve Selçuk Erdağı hakkındaki iddiaların masaya yatırıldığı ileri sürülmüştü.

Hatta CHP’li bir Meclis üyesinin “Belediye’de ne değişti?” diyerek çıkış yaptığı, “Selim Yağcı gitti, Semih Şahin geldi, Osman Gezgin gitti, Selçuk Erdağı geldi, Metin Velioğlu gitti, Rafet Özbek geldi. Aynı şeyler, aynı iddialar devam etti” dediği de gelen iddialar arasında yerini almıştı.

Bu iddia Bilecik Arena Programı’na katılan CHP İl Başkanı Metin Yaşar’a gazeteciler tarafından soruldu. Başkan Yaşar, böyle bir toplantının doğru olduğunu kabul ederken, Selçuk Erdağı hakkında Belediye Başkanı Semih Şahin’in uyarıldığı ve bu konu ile ilgili gerekli önlemleri alması yönünde tavsiyelerin çıktığını söyledi.

Başkan Yaşar, Selçuk Erdağı hakkında kamuoyunda çıkan iddialara, yapılan toplantıya ve Belediye Başkanı Semih Şahin’in uyarılmasına yönelik şöyle konuştu:

“Benim görevim burada seçilmişler de dahil, ilçelerde dahil bu partiyi sağlıklı zeminde yönetmek tabi ki kamuoyunda bir takım söylentiler çıktı herkesin malumu. Meclis üyelerimiz de bu söylentileri dillendirmeye başladı ve bunun üzerine Milletvekilimizin, Belediye Başkanımızın ve Meclis Üyelerimizin katıldığı bir toplantı gerçekleştirdik. Herkes orada düşüncelerini anlattı, söyledi, Belediye Başkanı’nın da bu konu ile ilgili gerekli önlemleri alması tavsiyesi çıktı. Parti içerisinde konuşulan konuşmayı ben burada anlatamam.”

“UYARDIK”

Semih Şahin’in bu konu hakkında uyarılıp uyarılmadığına yönelik soruya ise Başkan Yaşar, “rahatsızlığını Meclis Üyeleri zaten baştan dile getirdi ilgili şahıs ile ilgili, bu alenen ortada bilinen bir şey, uyardık” dedi.

Editör: TE Bilişim