CHP İl Başkan adayı Metin Yaşar, parti içerisinde gruplaşmalar olduğu söylemine sert bir şekilde karşı çıkarak, ‘parti güllük gülistanlık’ dedi. Önceki dönemlerde parti içerisindeki gruplaşmalar yüzünden CHP’nin kan kaybettiğini ifade eden Yaşar, bunlardan ders alındığını ve şu anda gruplaşman olmadığını kaydetti.

Eski İl başkanlarından Erdoğan Tüfenkçi, gazetemize yapmış olduğu açıklamada CHP içerisinde gruplaşmalar olduğunu söylemiş bu gruplaşmaları ortadan kaldırmak için il başkanı adayı olabileceğini ifade etmişti. Geçen süre içerisinde Tüfenkçi aday olmazken, Metin Yaşar’ın ‘parti içerisinde gruplaşmalar yok’ diyerek açıklama yapması Tüfenkçi’ye cevap olarak yorumlandı. Yaşar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Partiyi karalama sözleri var”

“Kamuoyunda bir takım uygunsuz söylemler var. Partiyi karalama sözleri var. CHP içerisinde gruplaşmalar, hizipler var şeklinde dedikodular yayılıyor. 30 yıldır siyaset yapan birisi olarak bu partide çok büyük hizipler gördüm. O hizipleşmelerin sonucunda partinin ne duruma geldiğimi gördüm. Bunu yapanların ne kendisine ne de partiye katkısı oldu. Partimiz baraj altında kaldı. Ama partimiz bunlardan ders aldı. Bu olayları da bitirdi.

“Gruplaşma buysa bu partinin zenginliğidir”

Partimiz bir ön seçim yaşadı. O ön seçimde 4 arkadaşımız aday oldu. Haklı olarak bir yarış oldu. Herkesin bir çalışma grubu olacaktır. Bu partiye zarar vermez partiye ivme ve zenginlik kazandırır. Onların kastettiği gruplaşma buysa bu partinin zenginliğidir. Ben il başkanı olursam bu birlik ve beraberliği daha üst seviyelere getirmeye gayret edeceğim.

“Parti güllük gülistanlık”

Çok kısa süre önce genel seçimleri yaşadık. Eğer bu partide gruplaşma olsaydı biz seçimlerde milletvekili çıkarabilir miydik? Partinin oyları Türkiye geneline göre yüksek olur muydu? Onun için bu parti güllük gülistanlık. Hiçbir sorunu olmayan bundan sonra da olmaması için çalışacağız.”

 

Editör: TE Bilişim