Bozüyük’te kurulan ve büyük tepkilere yol açan TEDES’in (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi) Bilecik’e de kurulması için
Belediye Meclisi toplantısında alınan karar sonrası çalışmalar başlatıldı.


Sürücülere tuzak olarak nitelendirilen TEDES’in Bilecik’te kurulması için ihale yapılmış, TEDES’ten elde edilecek gelirin yüzde 21’i Bilecik Belediyesi’ne aktarılırken, ihaleyi alan şirkete ise yüzde 9'unun aktarılacağı belirtilmişti. KurulacakTEDES'lere karşılık ayrıca Bilecik Belediyesi’ne iki adet de araç tahsisi edileceği  öğrenilmişti.


Son birkaç gündür Bilecik'te bazı bölgelerde TEDES kurulum çalışmalarının başladığı ve ilk olarak direkaltı elektrik düzeneklerinin altının yerleştirildiği gözlendi.

Akıllı radar olarak kurulacak TEDES'lerin  Bozüyük'e nazaran daha farklı olduğu öğrenildi.
Porland Fabrikası önünden yeni yapılan Bursa kavşağı arasında hız mesafe ölçeri ile 1. OSB ile Kültür ve Kongre Merkezi arasına mesafe ölçer radarı kurulacağı, sanayi rampasında hız sınırının 70 km olacağı, 1.OSB’nin önünde radar plaka okuyucusunun kurulacağı öğrenilirken, Kültür ve Kongre Merkezi önünde hız rakamının okunacağı ve aradaki hız sınırının hesaplanarak sınırın aşılması durumunda ceza yazılacağı gelen bilgiler arasında.

Şehir merkezinde Olcay ve Beler Eczanelerinin önünde araç tanıtım sistemi kurulacağı, buralara TEDES direklerinin alt düzeneğinin de takıldığı görülürken, bu alanda şehir içi hız kontrollerinin yapılacağı da öğrenildi.


Diğer yandan bu sistemin çevre yoluna da yapılacağı, yeni Şehir Otogarı’nın bulunduğu bölgeye kurulacak sistemin Shell Benzinlik Tesisi ile Başköy Köyü arasındaki mevkiide kurulacak direklerde hız ölçer ve plaka okumanın da yapılacağı ayrıca burada da hız sınırının hesaplanacağı öğrenildi.

Yine şehir girişlerine aynı sistemlerin yerleştirileceği de gelen bilgiler arasında bulunurken, bu sistemin Ankara Polatlı arasında da bulunduğu aynı sistemin Bilecik'te de uygulanacağı öğrenildi.
Diğer yandan vatandaşlar TEDES'ler için yapılan çalışmalar sonrası hafriyatların alınmamasının etraftaki esnafı ve vatandaşları mağdur ettiğini, Belediye’nin şirketi uyarmasını istediler.
Editör: TE Bilişim