Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi UZUN’ un ev sahipliğinde Bilecik TSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen toplantıda PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, PAGDER’in1969 yılında kurulduğunu, halen aktif 400’ e yakın üyesinin bulunduğuna vurgu yaptı.Üyelerine, birliktelikten aldığı güçle destek vererek, Türk plastik sektörünü bir bütün olarak geliştirmek ve ülkemizi dünya plastik pazarının önde gelen üretim ve tedarik merkezlerinden birisi yapmak için ortamlar yaratmayı amaçladıklarını belirtti.


PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin SEMERCİ, İstanbul’un artık Turizm ve Finans Merkezi haline geldiğini ve bu sebeple İstanbul Avrupa yakasında bulunan plastik sanayisini Kırklareli’ne, Anadolu yakasında bulunan plastik sanayisini de demiryolu, Hızlı Tren ve çevre yoluyla ulaşımın çok kolaylaştığı Bilecik İline kaydırmayı amaçladıklarını belirtti. Bu konuda Osmaneli OSB ile Plastik İhtisas OSB kurulması için görüşmelerin yürütüldüğünü, fakat bu süreçte valilik, il özel idaresi, yerel yönetimlerin yanı sıra Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nın da desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.Osmaneli’ye kurulması planlanan ihtisas OSB için yatırımcılardan ciddi anlamda talep aldıklarını ileten Semerci, ihtisas OSB kurulması durumunda hızla yatırımların geleceğini sözlerine ekledi. Ayrıca yapmış oldukları araştırmalar neticesinde 3. Bölge teşvik kapsamında olan Bilecik ilimizde 4. Bölgeye kıyasla % 60’ lara varan teşvikten faydalanabildiklerini söyledi.

Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi UZUN, geçtiğimiz hafta TOBB’un düzenlemiş olduğu Marmara ve Trakya Bölge toplantısında “İlimizde İhtisas OSB’lerin kurulması” konusu tarafımızdan gündeme getirilmiş ve 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasında kabul edilerek “Sektör kümelenmeleri güçlendirmek için Gerede, Bilecik ve Susurluk ihtisas OSB’ ler kurulmalıdır.” şeklinde karar verilmiştir dedi. Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler bu konuda üzerimize düşen görevleri yapmak, taşın altına elimizi koymak isteriz. Ancak Osmaneli’de sanayinin yanı sıra geçimini tarımdan sağlayan vatandaşlarımızda var. Bölgede sanayi ve ticaretin gelişmesinin yanında çevreye olan duyarlılığımızdan ödün veremeyiz. Bölgeden geçen Sakarya nehrinin kirlenmesine asla müsaade edemeyiz. Bu sebeple yatırım için bölgemizi tercih eden sanayicilerden de aynı duyarlılığı görmek isteriz” dedi.

 PAGDER Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Selçuk GÜLSÜN, Çevre kirliliği konusunda duyarlı olduklarını ve bölgeye yatırım yapacak sanayicilerin büyük kısmının Plastiğe şekil verme üzerine çalıştığını bu sebeple atık plastiğin olmayacağını, tesislerin bakanlık onayıyla arıtmalara tabii olmadan çalışabildiklerine ve plastiğin geri dönüşümlü değerli bir materyal olduğuna dikkat çekerek çevre kirliliğine yol açmayacağını ifade etti.

Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi UZUN kurulması planlanan İhtisas OSB için altyapı ve yasal yükümlülükler konusunda Bilecik TSO olarak gerekli araştırmaları yapacaklarını belirterek, Sanayi ve ticaret konularında bazı adımlar atılırken yerel yönetimler ile fikir birliğine vararak adım atmak istiyoruz. Konuyu ilk olarak yönetim kurulunda daha sonra meclis gündeminde değerlendirdikten sonra kendilerine bilgi vereceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim