Korkmaz Kesik

Eğitim Komisyonu üyesi MHP’li Tevfik Özütürk, kış şartlarından dolayı hasar gören okulları inceleme çalışmalarına çağrılmamasına tepki gösterdi.

Ocak ayında yağan yoğun kar nedeniyle İl Genel Meclisi Ocak ayında bir karar alarak,  Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nun okullarda meydana gelen zararları belirleyerek rapor hazırlamasını istemişti. Şubat ayı toplantılarının son gününde meclise gelen raporla birlikte, komisyon üyesi Tevfik Özütürk’ün çalışmalarına çağırmadığı ortaya çıktı. Özütürk, bu olaya tepki olarak komisyonun hazırladığı rapora muhalefet şerhi koydu.

Eğitim Komisyonu üyesi MHP’li Tevfik Özütürk

Halk İradesi Nerede?

AKP İl Genel Meclis Üyesi Oğuz Sertler’in başkanlığını yürüttüğü Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’nun raporu meclise sunulduktan sonra söz alan Özütürk, “Eğitim Komisyonu şahsıma haber vermeden çalışmalar yapmış, bir daha olmaması temennisinde bulunuyorum.” dedi.

AKP İl Genel Meclis Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Oğuz Sertler

Hiçbir il genel meclis üyesine böyle hareketin yapılmamasının gerektiğini söyleyen Özütürk, “İnşallah hiçbir komisyon başkanı arkadaşımız böyle bir şey yapmaz.” ifadelerini kullandı. Halkın oyları ile seçilen ve yerel parlamento görevi yürüten İl Genel Meclisi’nde böyle bir durumun yaşanması halkın iradesinin ne kadar ciddiye alındığı sorusunu gündeme getirdi.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu oy birliği ile kabul edildi. Komisyon raporunda şu ifadeler yer aldı:

“İl Genel Meclisinin 08.01.2015 tarihinde yapılan toplantısının 4. birleşimde alman 2015/009 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilen “ Kış şartlarından dolayı Milli Eğitime bağlı okul binaları, spor salonları ve pansiyonlarda meydana gelen hasarların komisyon marifetiyle incelenmesi talebi; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 16’ncı maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 20’nci maddesi gereği incelenerek İl Genel Meclisine rapor sunmak üzere, komisyonumuza havale edilmiştir.


Komisyonumuzun yaptığı çalışmalar neticesinden; Söğüt Sağlık Meslek Lisesi Kapalı Spor salonu Çatısı ve Pazaryeri Halk Eğitim eski binasının çok amaçlı kullanılan binanın çatısının ve duvarlarının yoğun kar yağışından dolayı çöktüğü, yine buraların İl Özel İdaresi İnşaat ekipleri tarafından incelenerek yerine ne yapılacağı Milli Eğitim Müdürlüğüyle istişare edilerek karar verileceği bildirilmiştir. Gerekli olan ödeneğin İl Özel İdaresi Bütçesinin Milli Eğitim için ayrılan kısmında karşılanacağı bildirilmiştir.”

Editör: TE Bilişim