Kıymet Aslan- 

Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü’nün yaptığı iade-i ziyarette SMMMO Başkanı Hüseyin Şensoy, Yönetim Kurulu üyelerinden Süleyman Kıral, Mustafa Öztürk de yer aldı.

Özüdoğru,  muhasebe konusunda ilin ihtiyaç duyduğu oranı merak ederek muhasebe ve oda faaliyetleri hakkında birçok soru yönelterek, bir süre Şensoy ile yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti. 

Şensoy ise, SMMMO’nun üniversite ile işbirliğinden, üniversiteden mezun olan öğrencilerin staj ve iş bulma da gösterdikleri destekten,  oda olarak çalışmalarından bahsetti. Bu çalışmalar içinde aynı zamanda STK’ları da bir araya getirmek için daha önce çalışma yürüttüklerini anlattı. Bilecik’in kalkınması için herkesin bir araya gelmesi gerektiği mesajını verdi. Muhasebecinin görevleri konuşulurken,  her alana destek verdiklerini, mükelleflerin kişisel sıkıntılarını çözmesi içinde muhasebecisini tercih etmesi yönündeki esprili diyalog zaman zaman yerini gülücüklere sebebiyet verdi.

SMMMO Başkanı Hüseyin Şensoy şöyle konuştu: “Her meslek zordur. Ama bizim arkadaşlarımızda da mutlaka bir yorgunluk olsa da severek, isteyerek yapıyorlar. Biz anlaşılmaya çalışıyoruz. Bizim en önemli görevimiz, Maliye ile, SGK ile köprü görevi üstleniyoruz. Bizim mesleğimiz eğitim gerektiriyor, sürekli kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Eğitim olmasa olmazımız, bu yüzden SMMMO odasında karşılıklı 2 daire 80 kişinin eğitim faaliyetleri için kullanıyoruz. Buradaki toplantıları örgütleyen, organize eden bir görev üstlendik. Geçmişte TSO Başkanı Sayın Ahmet Özünlü ile de biz bu STK’ları birleştirmede toplantılar organize ediyorduk. Bu biraz sekteye uğradı daha sonra. Biz bunun odamızın öncülüğünde olmasını çok önemli görüyoruz. Bir yerde de STK’ların bir araya gelmesi yetmiyor. Bir taraftanda genelde abi rolü lazım. Onu da inşallah üstlendik, o işleri de çok iyi yapacağız” diyerek yaptığı açıklamasıyla siyasetteki varlığına da göndermede bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim