Şeyh Edebali Türbesi’nin karşısında bulunan Şehir mezarlığına akan kanalizasyon Belediye Meclisi gündemine geldi.  CHP’li Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen, Şeyh Edebali Türbesi karşısında bulunan Şehir mezarlığına akan kanalizasyon atıklarını gündeme getirdi. Kanalizasyonun hala mezarlığa aktığını belirten Özgen, gerekli çalışmanın ne zaman yapılacağını sordu.

Özgen’in sorusuna cevap veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, heyelan sonrası oluşan hasar sonrası kanalizasyonun bu bölgeye akmaya başladığını söyledi. Bilecik Belediyesi’nin bütçesinin oluşan hasarı karşılamadığını söyleyen Yağcı, mali destek için AFAD’a başvurduklarını ve buradan maddi yardım beklediklerini kaydetti. ‘Önümüzdeki 1 ay içerisinde AFAD’dan bize destek gelirse belediye olarak gerekli çalışmaları yaparız’ diyen Yağcı, açıklamasında şu ifadeleri kulandı:

“Burada heyelan sonrası 3 Milyon liralık bir hasar oluştu. Biz bunu afetten sorumlu Başbakan Sorumlusu Numan Beye ilettik. Gerekli yerlere dilekçelerimizi verdik. Şu anda Maliye Bakanlığı’ndan buraya destek beklentimiz var.

“Oradaki zeminin kaymış. Orada sifon tesisi yapıldı. Oranın tahliyesini de Şeyh Edebali Türbesi’nin karşısına koymuşlar. Sifon sistemi olunca aynı kota oturmak zorunda. O bölgeye fore kazık oturtulması için çalışmalar var. Proje maliyetli olunca AFAD’dan para almayı düşünüyoruz. Bize o noktada ümit verdiler. Para gelince oradaki çalışmalarımızı yapacağız. Oraya kanalizasyon atıklarının akmasından en çok ben rahatsız oluyorum. Ama Bilecik Belediyesinin şu anki teknik imkanları ile yapılabilecek bir çalışma değil. Yapılan istemi şu an bizim yenileme şansımız yok. Devlet kurumları bu sisteme onarma noktasına bize izin veriyorlar, kazı için izin vermiyorlar. Tüm hemşerilerimiz gibi biz de bu konudan muzdaribiz.”  

Editör: TE Bilişim