Eğitim alanında Bilecik’in en önemli markalarından olan Sınav, Dersane ve Temel Lise tecrübelerinin ardından kalitesini ve standartlarını genişleterek Bilecik’teki öğrencilere“Özel Sınav Koleji” olarak hizmet vermeye başladı.

Bilecik’te Lise düzeyindeki tek Kolej olan Özel Sınav Koleji, Beşiktaş Mahallesi, 197. Sokak 113. Cadde No:15’te hizmete girdi. Özel Sınav Koleji Kurucusu Ahmet Kol, düzenlediği basın toplantısıyla yeni yerinde, bünyesine kazandırdığı yeni kadroyla eğitimde ilkleri yaşamanın ve yaşatmanın heyecanı içerisinde olduğunu belirtti.

ÖZEL SINAV KOLEJİ, İLKLERE İMZA ATIYOR

Özel Sınav Koleji, yeni binasında 12 derslik ile Özel Sınav Anadolu Lisesi, 10 derslik ile Özel Sınav Ortaokulu, 8 derslik ile Özel Sınav İlkokulu olarak hizmet veriyor. Öte yandan Bilecik’in ilk özel Çocuk Üniversitesi’ni de açacaklarını belirten Kol, bir farklılık olarak da ilkokullarda İngilizce öğrenimi için verimliliği tescillenmiş olan “yan yana” eğitim modelini uygulayacaklarını ifade etti.

Özel Sınav Ortaokulu ile öğrencilerini kaliteli Liselere yerleştirmeyi hedeflediklerini söylen Ahmet Kol, Özel Sınav Anadolu Lisesi ile de öğrencilerini hem istedikleri Üniversiteye, hem de hayata hazırlamaya çalıştıklarını kaydetti.

KURUCU AHMET KOL: “GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLANLARIN ADRESİ SINAV KOLEJİ OLACAK”

Öğrencilerine özel donanım ile sunulan temel eğitimlerin yanı sıra spor, dans, müzik, zeka oyunları gibi pek çok sosyal alanda da  imkanlar sağladıklarını dile getiren Ahmet Kol, “gözü yükseklerde olanların adresi SINAV Koleji olacak” dedi.

DERSANE’DEN KOLEJ’E UZANAN  11 YILLIK BAŞARI ÖYKÜSÜ

2008 yılında iki kardeş olarak bu yola çıktıklarını dile getiren Ahmet Kol, “her şeye rağmen iyi, ahlaklı, kültürlü, bilgili ve saygılı nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz ve de devam edeceğiz” dedi.

Dersane’denÖzel Sınav Koleji’ne uzanan başarı öyküsünü anlatan Kol, “dersane olarak Türkiye’nin en önde gelen kuruluşlarından Sınav Eğitim Kurumları markasıyla başladığımız bu yolda Sınav Temel Lisesi’yle yol aldık. Şimdi de Özel Sınav Anadolu Lisesi, Özel Sınav Ortaokulu ve Özel Sınav İlkokulu’nu bünyesinde toplayan Sınav Koleji ile devam ediyoruz. Bu yolda çok zorluklar çekildi bunu yani dersanecilik sürecini anlatmaya gerek yok sanırım. Biz hep yasal yolları seçtik, bugün kurs yapanların çektiği sıkıntılar malum. Bu sebeple biz her zorluğa rağmen Temel Lise olmayı seçtik ve her seferinde de yeniden başladık ve yine bugün yeniden başlıyoruz.

Temel Lise süreci de sancılı, bu yıl son, ya yeni bir okul açacaksınız, ya da kapatacaksınız. Bugüne kadar Bilecik’e gelip gidenler gibi yapmamız gerekecekti. Dersanenin açılışını yaparken şunu demiştim, “biz Bilecikliyiz bizim mezarımız bile burada olacak, hiçbir yere gidemeyiz, biz herkesin yüzüne bakıyoruz’’ şimdi bugüne gelirsek şu anda içinde bulunduğumuz binayı el verdiği ölçüde önce Milli Eğitim Bakanlığımız standartlar yönergesine uygun ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı Sınav Eğitim Kurumları şartlarına getirmeye çalıştık”dedi.

“ÖZEL EĞİTİM ALANI PROJEMİZDEN ASLA VAZGEÇMEDİK”

Yeni Terminal yanında alınan ve Şehir İmar Planına –Özel Eğitim Alanı- olarak şirket bünyesine katılan 12 dönüm arazi üzerine yapılacak projeden asla vazgeçmediklerini dile getiren Kol, “bundan sonraki her imkanımızı o projeye bir çivi çakmak için kullanacağız.

Kolej çalışmalarımızı çok uzun olmasa da belirli bir süreçten beri devam ettiriyoruz. Kolej yapısında malzeme anlamında daha eksikliklerimiz bitmemesine rağmen kadro çalışmalarımız hızla devam etmektedir”dedi.

Yeni kadrosuna Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak Ayten Dönmez’i katmanın mutluluğunu yaşadıklarını da sözlerine ekleyen Ahmet Kol, “bize çok şeyler katacağına inanıyoruz. Öğretmen ve çalışanlar olarak da yakında iyi yüzler göreceksiniz” şeklinde konuştu.

SINAV’DAN BİR YENİLİK DAHA

“ÖZEL ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ”

Yeni binada 12 derslik ile Özel Sınav Anadolu Lisesi, 10 derslik ile Özel Sınav Ortaokulu, 8 derslik ile Özel Sınav İlkokulu olarak hizmet vereceklerini dile getiren Ahmet Kol, şu ifadelere yer verdi: “Bizim için önemli, Bilecik için ise çok daha önemli olan Bilecik’in ilk Özel Çocuk Üniversitesi’ni açıyoruz. 20 kişilik özel ve seçerek öğrenci alacağımız özel anasınıfımız olacak.

İNGİLİZCE ÖĞRENİMİ İÇİN YAN YANA EĞİTİM MODELİ

Özel Sınav İlkokulu:8 sınıflı özel donanımlı ilkokulumuzun ara sınıfına da kayıt alacağız ancak bizim esas hedefimiz 1.sınıf öğrencilerimizdir. Şuan da bile büyük ilgi hatta ön kayıt olarak görüşme yaptığımız öğrencilerimize Side toside (yan yana) eğitim vereceğiz. Yani sınıf öğretmeni ve İngilizce öğretmeni derse birlikte girecek. Kolejimizden mezun olan öğrencilerimizi ana dili gibi İngilizce eğitimli olarak mezun etmek istiyoruz. “Bir Lisan Bir İnsan” demekse bize ilkokulda bir çocuk göndereceksiniz, biz kültürlü, ahlaklı, bilgili, saygılı, Atatürk sevgisi ve iki dil bilgisine sahip bir yetişkin olarak mezun edeceğiz.

“DAHA İYİ OKULLARA VE HAYATA HAZIRLIYORUZ”

Özel Sınav Ortaokulu: Yakında tüm Türkiye’nin de kabul edip geçeceğini düşündüğümüz ortaokul başlangıcını yani 5.sınıfı hazırlık sınıfı yapacağız. Sınav Koleji İlkokulu’nun yabancı dil eğitimini kaçırdık diyenler üzülmesin, bu fırsatı ortaokul başlangıcında da yakalayacaklar. Bunun yanında zorunlu etütlerle çocuklarımızı Fen Lisesi ve diğer liseler ile kendi Anadolu Lisemize özenle hazırlayacağız.

Özel Sınav Anadolu Lisesi:Dersanecilikten gelen deneyimimizle velilerimizi üzmeden ayrıca özel ders ve özel kurs ihtiyacı hissettirmeden öğrencilerimizi üniversiteye, Milli Savunma Üniversitesi’ne ve hayata hazırlamaya biz kadromuzla, Laboratuvarlarımızla, yayın ve müfredatımızla hazırız. Bu okulumuza kayıtlar 16 Mart 2019’da yapılacak. Düzey Belirleme Sınavı(DBS) sonrasında başlayacak, başarılı öğrencilere çeşitli kademelerde Burs imkanı verilecektir.

TEMEL EĞİTİMLERİN YANINDA BİRÇOK SOSYAL ETKİNLİK İMKANI

Yakın zamanda bahçemiz yok, salonumuz yok, laboratuvarımız yok bahaneleri üretip öğrenci ve veli karşısında sıkıntı çekiyorduk. Şimdi bahçemiz var, salonumuz var, spor sahalarımız var, laboratuvarlarımız ve eğitime uygun daha güzel sınıflarımız var, ayrıca görsel sanatlar salonumuz var. Bunun yanında;Sınav Koleji’nde 6 gün eğitim, etkinlik ve kulüp çalışmaları var.Sporun her dalını yapma imkanı var.(Futbol, Voleybol, Basketbol, Atletizm) hafta içi eğitimi, hafta sonu kulüp çalışması, Satranç ve akıl oyunları.

Hafta içi eğitimi hafta sonu kulüp çalışması, Dans ve Halk Oyunları, Folklor, hafta içi eğitimi hafta sonu kulüp çalışması, müzik ve müzik aletleri hafta içi eğitimi hafta sonu kulüp çalışması.Bu çalışmalara ve kulüp etkinliklerine isteyen velilerde dahil edilecektir.Sınav Koleji’nde bundan sonra öğrencilere öğlen yemeği (4 çeşit) imkanı, ulaşım servis imkanı, sosyal etkinlik imkanı sunuyoruz.”

Editör: TE Bilişim