Milli Eğitim Bakanlığınca, Özel Okullarda Öğrenim gören - görecek öğrenciler için verilecek “Eğitim ve Öğretim Desteği “ başvuruları başladı. Başvurular 10 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında alınacak.

Özel Okul Teşvik başvuruları öğrencilerin halen öğrenim gördükleri / kayıtlı oldukları Okul Müdürlüklerine yapılacak. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerin listesi MEB internet sitesinden 7 Eylül tarihinde açıklanacak. Özel Okulda kayıtlı olmayan teşvik kazanan öğrenciler 7 – 14 Eylül tarihleri arasında tercih işleminde bulunacaklar. 15 Eylül’de tercih sonuçları açıklanacak olup, öğrenciler 15 – 22 Eylül tarihleri arasında tercih ettikleri Özel Okullara nakil ve kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler.

Özel Bozüyük Sınav Lisesi Kurucu Müdürü Ömer Boğaz; teşvik başvurusu ve kayıt sürecinin veliler tarafından iyi takip edilmesini, öncelikle başvuruların zamanında yapılmasını ve tercih işlemleri sırasında ise ildeki Özel Okulların kadro, fiziki yapı, eğitim olanakları ve önceki yıllar başarı durumlarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, tercihlerin buna göre yapılmasını önerdi. Bu yıl 75 bin yeni öğrenciye teşvik verileceğini açıklayan Boğaz, bunun yirmi dört bininin Temel Liselere olduğunu ve en çok teşviğinde Temel Lise öğrencilerine ayrıldığını açıkladı. 2017 – 2018 Öğretim Yılında Okul Öncesi Öğrencilerine 3060 TL, İlkokul ve Temel Liselere 3680 TL, Ortaokul ve diğer Liselere 4280 TL teşvik verilecek.

Editör: TE Bilişim