3 Aralık Dünya Engelliler gününde, Bilecik özel eğitim okullarının öğrencilerinin hazırladığı gösteriler Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezi’nde sahnelendi. İzleyenlere keyifli anlar yaşatan ve ayakta alkışlanan programda öğrenciler, özenle hazırlanmış kostümleriyle sahne aldılar ve sevilen şarkılar eşliğinde gösterilerini gerçekleştirdiler. Öğrenciler bu gösteriyle birlikte, kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini gözler önüne serdiler.

 

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Okulları işbirliğinde gerçekleştirilen "Bizde hayatın içindeyiz" isimli programa;

Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk,  Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Uğural, daire ve okul müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.

 

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, burada yaptığı konuşmada, herkesin bir birey olarak potansiyel engelli adayı olduğunu her an hatırlaması ve bu atmosferi karşısındakilerle birlikte paylaşmaya çalışması gerektiğini söyledi. Toplumun, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü sadece bugün değil 365 gün teneffüs etmesi ve yaşamasının önemli olduğunu ifade eden Şişman, şöyle konuştu:

 

"Evladımızın kesip attığımız tırnağının yada kesip attığımız saçının bir miktarını bile yaratma gücüne sahip değiliz. Hiç kimse de bu hayatı engelli olarak yaşamak istemez. Ama var olana tahammül etmek, var olanı kendisine verilen bir hediye olarak kabul etmek ve yaratıcının kendisiyle alış veriş yaptığı duygusunu yaşayabilmek çok ama çok önemlidir. Hiçbirimiz engelli olmak istemiyoruz. Bu suçta, kabahatte değil.  Ama irademizin üzerinde bir iradenin, bu hayatın hepimize bir imtihan hayatı olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan çevremizdekilere karşı çok daha duyarlı olmak gibi yükümlüğümüz var."

           

Konuşmanın ardından etkinlik, Bilecik Özel Eğitim Okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan "Mehteran", "Ciguli", "Kardelen", "Atışma", "Üsküdar'a giderken", "Ispanaklı yumurta", "Barış Manço", "Dik dur kardeşim", "Ateş böceği", "Çiftetelli", "Tespih" ve "Cumhuriyet" ile sihirbazlık gösterisi ve "Mustafa Kemal'i düşünüyorum" ve "Bayrak" adlı şiirlerin okunmasının ardından sona erdi.

 






Editör: TE Bilişim