Bilecik Özel Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri belediyenin hayvan barınağını ziyaret ettiler. Barınağa gelerek hayvanlar ve barınak hakkında bilgi alan öğrenciler, kafeslerinden çıkarılan hayvanları sevme şansı buldular. Öğrenme güçlüğü çeken çocukların eğitim gördüğü özel eğitim okullarının öğrencileri, barınak veterineri Nedret Avcı’dan hayvanlarla ilgili bilgi aldılar. Daha önce hayvanlarla yakınlaşma şansı bulamamış pek çok öğrenci hayvanları sevme fırsatı yakalarken, sevinçleri görülmeye değerdi.



Özel Eğitim Okulu öğretmeni Nejla Selen, çocuklara verilen, ‘Değerler Eğitimi’ konusu içerisinde bu ay ‘Sadakatin Değeri’ konusunu işlediklerini, bu kapsamda öğrencilere örnek olması için, sadık dostlarımız olan hayvanlarla buluşturduklarını söyledi. Selen, barınağa gelerek, hem çocukların hayvanları daha yakından tanımasını sağladıklarını, hem de onlardan korkmamayı öğrendiklerini ifade etti.


Veteriner Nedret Avcı da; öğrenme güçlüğü çeken çocuklara hayvanlar ve barınak hakkında bilgi verdiklerini söyledi. , Avcı, çocuklara sokaktaki hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini anlattıklarını ve köpekleri dışarı çıkartarak çocukların korkularını yenmelerine yardımcı olduklarını söyledi. 






Editör: TE Bilişim