Pazaryeri Halk Eğitim Kültür Sosyal ve Spor Kulübü Derneği’nin başlatmış olduğu ‘‘Çömleğe bir de hanımeli değsin’’ projesinin ikinci ayağı; ilimizde okullarından mezun olmuş 18 yaş üzeri özel öğrencilere yönelik olarak başlatılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü- proje birimi sanat atölyelerinde ve Pazaryeri Kınık Köyünden eğitim vermeye gelecek olup Devlet sanatçısı unvanına sahip Salim Yaşar ustanın öğretisinde çömlekçilik uluslar arası platformlarda hayat bulacak.

Pazaryeri Halk Eğitim Kültür Sosyal ve Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülecek olan projeye Pazaryeri İlçe Kaymakamlığı başta olmak üzere, Pazaryeri Belediye Başkanlığı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, KOSGEB ve Bilecik İşkur İl Müdürlüğü’nün de katkı sunacağı öğrenildi.

18 Eylül’de tezgâhların başına geçecekler

18 Eylül’de Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde kendileri için kurulacak olan portatif tezgâhların başına geçecek olan özel öğrencilerin gerçekleştirilecek olan proje ile girişimci olmaları teşvik edilip iletişim ve becerilerini geliştirmeleri ve istihdama katkı sunmanın yanı sıra meslek sahibi olmaları hedeflenirken, kendi el emekleri ile yaptıkları ürünler ise 40 farklı ülkenin elçiliklerine gönderilecek.

Projeye Üniversite öğrencilerinden destek

Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve gönüllü gençler refakat edeceği özel öğrenciler, 7 aylık süreç boyunca üretim mekanizmasının içerisinde yer alacak olup proje sayesinde elçilikler aracılığıyla uluslararası büyük bir gönül köprüsü de oluşturacak.

Kendilerine araç tahsis edildi

Eylül ayının sonuna kadar devam edecek olan başvuruların Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne bizzat yapılacağı ve talep gelmesi durumunda ikinci bir sınıfında açılacağı öğrenilirken, İl Müdürlüğü’nün proje için bir tanede yardımcı personel ve araç, tahsis ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim