Sakaryalı bir sağlık grubu tarafından ilimize açılacak özel hastanenin yeri konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Girişimci grubun daha önce anlaşma sağlanan TOKİ’deki alışveriş merkezinden vazgeçtiği ve şehir merkezinden arsa alma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Bilecik’e özel hastane açmak için Sağlık Bakanlığı’ndan yetki alan Sakaryalı sağlık grubu bir süredir ilimizde yer arayışındaydı. Konuyla ilgili destek almak için Belediye Başkanı Selim Yağcı’yla da görüşen yetkililer, TOKİ bölgesindeki alışveriş merkezini mercek altına almışlardı. TOKİ’ye hareketlilik kazandırmak için yatırımın buraya yapılmasını isteyen Selim Yağcı’nın da aracılığıyla, 5000m2 alana kurulu binanın aylık 13.500 liraya kiralanmasına karar verildi. Ancak hem yerin şehir merkezine uzak olması hem de binanın tadilat masraflarının çokluğu nedeniyle yatırımcıların buradan vazgeçtiği öğrenildi.

Sağlık Bakanlığıyla imzalanan sözleşme gereği 1 yıl içerisinde hastaneyi açma zorunluluğu bulunan Sakaryalı grubun, şehir merkezinde arsa arayışında olduğu ve önümüzdeki günlerde ilimize gelerek bazı görüşmeler yapacakları öğrenildi. “Bilecik’e kesinlikle hastane açacağız” diyen yetkililer hastane yeriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, alacakları arsa üzerine çok kısa bir sürede hastaneyi inşa edeceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim