Adapazarlı bir sağlık grubunun ilimize özel hastane açmak için Sağlık Bakanlığı’ndan yetki aldığını geçtiğimiz ay duyurmuştuk. Hastane için TOKİ Kurtuluş Camisi’nin yanında bulunan alışveriş merkezinin düşünüldüğünü ve 5000m2 alan üzerine kurulu yerin aylık 13.500 liraya kiralanacağını yazmıştık. TOKİ halkı, bölgenin gelişimi açısından büyük bir fırsat olan özel hastanenin bir an önce yapılmasını beklerken, kira bedeli konusunda mal sahipleri ve yatırımcıların anlaşamadığı öğrenildi. 10 ortaklı olan alışveriş merkezinin bazı dükkan sahiplerinin kirada indirime gitmemesi ve binanın atıl vaziyette olması nedeniyle, Adapazarlı grup TOKİ’ye alternatif yer arayışına başladı.

DR. YETİŞ: “HASTANE İÇİN ALTERNATİF YER ARIYORUZ”

Projenin ortaklarından Uzm. Dr. Belma Demir Yetiş konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, hastane yeri olarak kiralamak istedikleri alışveriş merkezinde mal sahipleriyle fiyat konusunda yaşadıkları anlaşmazlığı doğruladı ve buradan vazgeçmek üzere olduklarını söyledi. Hastane yeri için alternatif yerlere baktıklarını belirten Yetiş, şöyle konuştu:

“TOKİ’deki yer güzel bir yer ama hem biraz şehirden uzak, hem de bize çok masraf olacak bir yer. Mal sahipleri de bize çok yardımcı olmadığı için oradan biraz geri çekildik. Kimse yardımcı olmuyor bize. O kadar masraf yapamayacağımız için başka yerlere bakıyoruz. Ben de yapılmışken herkesin rahat ulaşabileceği bir yer olsun istiyorum. Bilecik’in özel hastaneye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Adapazarı’na da her gün çok sayıda Bilecikli hasta geliyor. Madem herkes hastane açılmasını istiyor, herkesin bize yardımcı olması lazım.”

Bilecik’e mutlaka özel hastane açacaklarını söyleyen Dr. Belma Demir Yetiş, “Belki TOKİ’de olmayabilir. Sürekli Bilecik’e gelerek yer arıyoruz. Uygun fiyatlı olması durumunda kendi yerimizi satın alabiliriz. Alamazsak kiralayabiliriz. Bilecik küçük bir yer, öyle çok alıp yapacak yer de yok. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği bir süre var. 2 sene içinde hastaneyi yapmamız lazım. Yoksa hakkımız yanıyor. Şunu da belirtmek isterim, bu sürede hastaneyi açamazsak başka kimse de gelip Bilecik’e hastane açmaya kalkmaz. Ya biz yapacağız ya da kimsenin bir şey yapacağını sanmıyorum. Biz de uygun bir yer bulamazsak yapamayacağız” dedi.

Adapazarı’nda hizmet veren fizik tedavi merkezi FİZYOBEL’in sahibi olan Yetiş, Bilecik’e açmayı düşündükleri hastaneyle ilgili şu bilgileri verdi:

“10 kadrolu tıp merkezi olacak. Tam olarak hangi birimlerin olacağı belli değil ama ana branşların hepsi olacak. Kadın doğum, çocuk, genel cerrahi mutlaka olur. Fizik tedavi de olacak. Güzel bir yer yapmak istiyoruz.”

SELİM YAĞCI: “HERKESİ BİR MASADA TOPLAYACAĞIZ”

Konuyu sorduğumuz Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, girişimcilerle mal sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlığı bildiğini söyledi ve TOKİ bölgesinin gelişimi için büyük bir fırsat olarak gördüğü hastane yatırımı konusunda, tarafları yeniden aynı masada toplayıp sorunu çözmek için çalışacağını ifade etti. Yağcı, gazetemize şu açıklamayı yaptı:

“Mal sahipleriyle hastane yetkililerinin arasında biraz organizasyon eksikliği var. “Biz burayı aldığımız fiyata versek gene iyi, buralar değerlensin, toparlansın, kurtulsun” diyorlardı. Baştan aralarında bir uyum da vardı. Sanıyorum 10 kişi kadar mülk sahibi var orada. 7 tanesi bir araya gelse 3’ü sorun çıkarıyor. Böyle olunca da anlaşma sağlanamıyor. Tabiki adamlar buraya sermaye yatıracaklar. TOKİ için görüşmeler tam olarak bitmedi ama böyle bir kesintiye uğradı. Karşı taraf da buraya 3-5 milyon lira sermaye yatıracak. Bu yatırımı karşılayamama endişeleri var. Araya girip dengelemeye çalışacağız. Bizim isteğimiz TOKİ bölgesinin canlanması için bu yatırımın buraya yapılması. Biliyorsunuz oradaki alışveriş merkezi şu anda pejmürde bir halde. TOKİ’nin performansını en az %15-20 arttıracak bir girişim olacak.  Oradaki 5000 insanımıza daha yakın olacak bu hastane. Kullanışlı bir alan orası. Bir de mevcut bina olunca hemen bu yıl içerisinde açılma şansı var. Öbür türlü girişimcinin bina yapması ve gecikmesi söz konusu olacak. Ama görüşmeler bitmiş değil. Arkadaşlarımız durumu takip ediyorlar. Herhalde yine işin başına geçerek herkesi bir masaya toplamamız gerekiyor. Onu yapacağız.”

Editör: TE Bilişim