Cafer Elmas

Bilecik halkı yıllardır yeni Devlet Hastanesi’ne kavuşmayı beklerken, Osmangazi Mahallesi’ne (TOKİ) “özel hastane” geliyor.

Adapazarlı  10 uzman doktorlu bir sağlık grubu tarafından ilimize özel hastane açmak için Sağlık Bakanlığı’na başvurulduğu ve hastane yerinin belirlendiği öğrenildi.


TOKİ bölgesinde bulunan Kuruluş Camii’nin yanındaki ticaret alanına yapılacak hastane için, girişimci firmanın temsilcilerinin ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın esnafla görüştüğü ve orta yol bulunarak anlaşma sağlandığı ifade ediliyor.


Toplam 5000 m2 üzerine kurulu ticaret alanının oradaki dükkan sahiplerinden toplam aylık 13.000TL’ye kiralandığı da gelen bilgiler arasında. Mevcut yerde şu an ekmek fırını, mini market ve tuhafiyeci faaliyet gösterirken, oldukça büyük olan binanın geri kalan kısımları ise ya depo olarak kullanılıyor ya da boş duruyor.


Öncelikle Tıp Merkezi olarak başlayacak Hastane’nin bu yıl sonuna kadar faaliyete geçmesi beklenirken adının Ertuğrulgazi Özel Tıp Merkezi olacağı öğrenildi. Özel hastanenin kaç yatak kapasiteli olacağına ilişkin şuan için bir karar verilmediği alanda yapılacak etüd çalışmaları sonrası kararlaştırılacağı gelen bilgiler arsında yerini alırken, Bilecik Devlet Hastanesi’nin yeni yerinin belirlenmesi bekleye dursun Özel Tıp Merkezi’nin geçici olarak alternatif olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim