Bilecik Özel Eğitim Uygulama Okulu’nca  Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı.

Bilecik Özel Eğitim Uyulama Okulu tarafından düzenlenen  3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne ilişkin yapılan programa Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, protokol, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, veli ve öğrenciler katılım sağladı.

Program Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, Okul Müdürü Şener Yeni, Milli Eğitim Müdür Vekili Halis Çelik ve Vali Kemal Kızılkaya’nın konuşmaları ile devam etti.

Vali Kızılkaya, yapmış olduğu konuşmasında: “ Bugünün aslında temel amacı dünyada toplumlarda engelliler konusunda farkındalık yaratabilmek, onların gözünden de meselelere bakabilmeyi sağlamak. Bu vesile ile ülkemizde de kamu kurum ve kuruluşlarıyla  engelli vatandaşlara duyarlılığı artmış ve kamuda her alanda engellilerin sıkıntılarının çözülmesine  katkı sağlayacak projeler çalışmalar gerçekleştirilmiştir. İlimizde de aynı şekilde engellilerimizin hayatını kolaylaştırıcı bir çok alanda gayretli  çalışmalar yürütüldüğünü biliyorum ama  yeterli mi değil. Bunları daha ileriye götürmek hepimizin boynunun borcu.” dedi.

Konuşmalar ardından  öğretmenler ve özel eğitimli öğrencilerin hazırlamış olduğu; müzikli dans, sıra gecesi, tiyatro, enstrüman çalma, müzik söyleme ve şiir okuma gösterileri sergilendi.

Özel eğitimli öğrencilerin sevinçleri gözlerinden okunurken, salondan da büyük beğeni ve alkış aldılar.

Program özel eğitimli öğrenciler, öğretmenler ve protokolün hep birlikte “Hayat Bayram Olsa” şarkısını söylemeleri ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim