Kutlamalar Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ülkemiz için hiç düşünmeden canlarını veren şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı.

İlkokul 4. sınıf öğrencisi Suna Koyuncu’nun sunumu ile devam eden program ilkokul 3. sınıf öğrencisi Yiğit Işık’ ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından; öğrenciler ve öğretmenleri tarafından hazırlanan şiir ve  orotoryo gösterilerini gerçekleştirdi.  Program, müzik öğretmenleri tarafından çalınan piyano eşliğinde 10. yıl marşının seslendirilmesi ile son buldu. Oldukça duygusal ve gurur dolu geçen kutlamalarda, her iki okulun da kurucusu olan Saadet GÜZEL, yaptığı anlam dolu açıklmasında; “Cumhuriyet Türkiye’sine açtım gözlerimi, Cumhuriyetle büyüdüm, Cumhuriyetle yoğruldum! ‘Cumhuriyet bir erdemdir’ diyen Atamın hedeflediği ‘fikri hür, vicdanı hür‘ neslin temsilcisiyim.

           Atatürk’ün verdiği haklarla eğitildim, değer gördüm yeniden benliğimi haklarımla yeniden buldum! Seçtim, seçildim özgür irademle! Sınıfa, tarlaya, sokağa, alış verişe, işe, üniversiteye, ben gittim Ahmet’le,  Mehmet’le! Aynı emeği döktüm benzer işlere, üstelik karnımdaki, elimdeki bebeyle!

           Ben Cumhuriyet kadınıyım mücadele damarlarım da var! ‘ Hangi çılgın bana zincir vuracakmış?  Şaşarım‘ diyenleri ‘Çanakkale Geçilmez’i, tarihe yazanları doğuran benim! Kağnımla cepheye mermi taşıyan Elifim, düşmanla birebir mücadele eden Kara Fatma’yım! Ben 9 Eylülde İzmir’de kırmızı masa örtümden bayrak diken Ayşe’yim! Ben, cephe gerisinde yemek yapan, yaşlıya, hastaya, gaziye, çoluk çocuğa bakan en güçlü değerim! Ben elimdeki çaputu da, kolumdaki bileziği de, canımı da, cananımı da hürriyete feda edenim!

     

       Ben Cumhuriyet Kadınıyım! Yeri gelir eteğimi giyer salınırım salonlarda yeri gelir yumruk sallarım meydanlarda! Ben fikirim, düşünceyim inadına kadın gibi kadınım!

            Ben Cumhuriyet kadınıyım! Anayım! Görünen de biri, görünmeyende binleri doğuran! O, binlerle Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacak olan!

            Ben Cumhuriyet Kadınıyım! “ Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz “ diyen Atatürk’ün genciyim! Yeni neslin en büyük mimarı başöğretmen Atatürk’ün öğretmeniyim!

            Ben Cumhuriyet kadınıyım her 29 Ekim doğum günümdür! Türkiye’mle yeniden doğarım!

           Cumhuriyet ateşinin hiç sönmemesi dileğimle Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim