Özel Bilecik Edebali İlkokulu’nda “Dünden Bugüne” isimli sergi düzenlendi.

Okulun sınıf öğretmenlerinden Işıl Uzun’un eski eşyalarla ilgili verdiği küçük bir ödev çok fazla eşyanın gelmesi ile büyük bir sergiye dönüştü. Okulun 3/A sınıfında bulunan öğrencilerin getirdiği eşyalarla tarihe yolculuk yaşatan sergi kuruldu. “Dünden Bugüne”  sergisinde Osmanlıca yazılı eski kitaplar, daktilolar, eski kilimler, oyalı yazmalar, kasetler, eski kıyafetler ve yiyecekler bulunuyor.  

Özel Bilecik Edebali İlkokulu Müdürü Evren Kocabaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Okulumuzda 3/A sınıf şubesi öğretmenimiz Işıl Uzun Hanım  çocuklara bir ödev verdi eski eşyalarla alakalı. Bu ödevle ilgili çok fazla eşya geldiğinde biz bunu sergiye dönüştürme kararı aldık. Sergimizin ismi de “Dünden Bugüne” oldu.  Dünden bugüne evlerde kullanılan daktilolar, çeşitli kap kacaklar, eski oyuncaklar hatta Alican Serisi dahi sergide yer aldı” ifadelerine yer verdi. 

Diğer yandan  Okul Müdürü Kocabaş, serginin 9 Aralık Pazartesi gününe kadar süreceğini ve ziyaret etmek isteyenleri beklediklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim