Saygı duruşu ve  İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programın devamında konuşan  Okul Müdürü Ceyda Özdemir, “Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 ekim 1923 te ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare biçimi, cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk ulusuna bırakılmış en büyük miras ve asla vazgeçilmez bir değerdir.


Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN kurduğu cumhuriyet; olmuş, bitmiş bir süreç değildir. Tam tersine onun “Devrimcilik ilkesi” gereği: sürekli olarak yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan, yani bu ülkenin gerçek sahibi olan siz çocuklarımıza düşmektedir
Sözlerimi Atatürk’ün bir sözü ile bitirmek istiyorum.

“Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz”
CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

Özdemir’in konuşmasının ardından ise anaokulu  öğrencilerinin hazırladığı  günün anlam ve önemine dair şiirlerin ve  Mustafa Kemal Atatürk’ün özlü sözlerinin okunması, Kurtuluş Savaşı Kahramanlaırnın canlandırması ile program devam etti. Öğrencilerin sergilediği çeşitli gösteriler ve koro dinletisinin ardından program sona erdi.

Okul idarecilerinin emeği,  öğrencilerin büyük gayreti ve velilerin desteğiyle  hazırlanan Cumhuriyet Bayramı kutlaması büyük beğeni topladı.

Editör: TE Bilişim