COVID-19 tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan itibaren kapalı olan Özel Anaokulları esnek çalışmanın kaldırıldığı 1 Haziran tarihi itibari ile tekrar açılırken, okulların açılmasına ilişkin Özel Edebali Anaokulu kurucusu Saadet Güzel’den görüşlerini aldık.

Milli Eğitim Bakanlığı 29 Mayıs’ta yayınladığı genelge ile COVID-19 tedbirlerini alan özel anaokullarının açılacağını belirtmişti.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Bilecik Özel Edebali Anaokulu Kurucusu Saadet Güzel, şunları söyledi: “Her şeyden önce kıymetli yavrularımızın, çalışanlarımızın ve bizlerin sağlığını düşünerek, gerek kendi tedbirlerimizi gerekse de Bakanlığımızın zorunlu kıldığı tedbirleri aldık. Dünyamızın yaşadığı bu zorlu süreçte üzerimize düşeni yapmanın ve tekrar okulumuzu açmanın heyecanı içindeyiz. Çocuk seslerini çok özlemiştik, eğitim alanında göstermiş olduğumuz üstün başarımızı sağlık alanında da göstereceğimize dair olan inancımız tam.

Yaptığımız hazırlıklardan biraz bahsedecek olursak, 30 Mayıs Cumartesi günü okulumuzu profesyonel bir ekibe dezenfekte ettirdik. Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kurallar dahilinde okulumuzun her köşesinde sosyal mesafe kuralları ve kişisel temizliğe yönelik görsellerle işaretlemelerimizi yaptık. Personelimize COVID-19 ile mücadele kapsamında eğitimlerini verdik.

Çocuklarımızın ve personelimizin kullanacağı mutfak gereçlerini tek kullanımlık olarak tedarik ettik ve stokladık. Öğrencilerimizin ve personelimizin okulumuzda ve dışarıda giyeceği kıyafetler ayrı olacağından dolayı soyunma odamızı hazırladık. Çocukları okula alırken ateşi ölçülecek, gün ortasında tekrar ateşi ölçülecek ve son olarak okuldan ayrılırken de ateşi ölçülüp kayıt altına alınacak. Çocukların yaş grubuna uygun oyunlarla ve etkinliklerle sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve ellerin dirseklere kadar yıkanması/ temizlenmesi eğitimini programladık. Tabii ki bu süreçte velilerimize de iş düşüyor, yine aynı şekilde velilerimiz de evlerinde ateş ölçüp kayıt altına alacaklar ve hastalık belirtisi gösteren grip dahil çocuklarını okula göndermeyerek onların sağlığı ile ilgili okula bilgilendirme yapmak durumundalar. Birinci sınıf el dezenfektanları ve cerrahi maskeler yine okulumuz tarafından tedarik edildi ve çocuklarımızın kullanımına hazırlandı.

Daha bu tedbirler listesi uzayıp gidiyor. Özel Edebali Anaokulu olarak bütün tedbirleri aldık ve 1 Haziran Pazartesi günü okulumuzu açtık. Çocuklarımız önce Allah’a, sonra bizlere emanet, anne ve babalarımızın gözü arkada kalmasın.”

Daha bu tedbirler listesi uzayıp gidiyor. Özel Edebali Anaokulu olarak bütün tedbirleri aldık ve 1 Haziran pazartesi günü okulumuzu açıyoruz. Çocuklarımız önce Allah’a sonra bizlere emanet. Anne babalarımızın gözü arkada kalmasın.”

Editör: TE Bilişim