YILDIZ“ATATÜRK’ÜN İZİNDE BİR EĞİTİM SİSTEMİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Okul bahçesinde gerçekleştirilen açılış törenine okul yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Okul Müdürü Kerem Fırat Yıldız, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamamsından dolayı coşku ve heyecan içerisinde olduklarını belirterek, “Devrimleri ile Cumhuriyetimize ve eğitim sistemimize yol gösteren Atatürk’ün izinde sürdürülecek laik, demokratik, çağdaş bir eğitim sistemine ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde ilköğretim haftası nedeniyle tüm çocuklarımıza sağlıklı ve başarılı bir eğitim öğretim yılı  diliyorum.” Dedi.


 

GÜZEL: “EĞİTİMDE HAYALLERE ULAŞMAYI AMAÇLIYORUZ”

Yıldız’ın ardından  velilere ve öğrencilere  seslenen Okul Kurucusu Saadet Güzel,  önemli mesajlar verdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Velilerimiz,Değerli öğretmen arkadaşlarım ve Sevgili Öğrencilerim ;

Yeni bir eğitim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikteliğin farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum.

Bugün burada 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması, ayrıca ülke genelinde kutlanan İlköğretim Haftasını kutlamak amacıyla toplandık.

Bu duygular içerisinde aramıza yeni katılan öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize ‘’ Hoşgeldiniz’’ diyorum.

Saygıdeğer konuklar, okulöncesi eğitim ve ilköğretim insan hayatının en önemli aşamasıdır.Bu aşamada çocuklarımız okulumuzda öncelikle Atatürk ilke ve inkılaplarına , Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan ; insan haklarını ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar yetiştirmektir.

Okul ; çocuk ve gençlerin çok yönlü yetişmeleri açısından uygun imkanları sağlayan, genç beyinlere bilgiyi, insanlığa saygıyı, ülkesini ve milletini sevmeyi, onuru ve bağımsızlığı öğreten bir kurumdur. Aile ve okul, çocuğun yaşamındaki vazgeçilmez iki ana unsurdur.

Gelecekte bu ülkeye hizmet edecek ve çağdaş medeniyet seviyesine çıkaracak çocuklarımızı anne ve babası olan sizler, her şeyden sakınıp, her zorluğa göğüs gerdiğiniz, göz bebeğiniz olan çocuklarınızı bizlere emanet ediyorsunuz.

Sayın veliler,

Okulumuzda çocuklarımıza bilimi, teknolojiyi ve sevgiyi bütünleştirip imkansızı mümkün, mümkünü kolay, kolayıda zevkli ve eğlenceli hale getirerek eğitimde hayallere ulaşmayı amaçlamaktayız.

Bu gerçeğin bilinci ile çocuklarımızı uygarlığın yetişkin bir üyesi yapmayı, araştıran ve sorgulayan kendi kendine karar verebilen, kararların sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp, çözüm üreten bir nesil olarak yetiştirmeye çalışmaktayız.

Biz ÖZEL EDEBALİ ANAOKULU VE ÖZEL EDEBALİ ŞEHİR KOLEJİ olarak bunun bilincindeyiz.Öğrencilerimize en iyi eğitim hizmetini sunmaya çalıştık ve bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Okulumuzun eğitim kadrosuna güveniyorum. Bu kadro ile başarı her yıl artarak böyle devam edecektir.

Sizlerden dün olduğu gibi bugün de yardımlarınızı sizin çocuklarınız adına sizlerden bekliyoruz.

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerim, sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı gençler olarak yetiştirileceksiniz. Sizlerin başarısı gelecekte Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyet ve uygarlık düzeyine çıkaracaktır. Bunun için derslerinize çok çalışınız. Başarının sadece çalışmakta olduğunu asla unutmayınız. Zaruri nedenler dışında okula devamsızlık yapmayınız.

Sayın veliler, değerli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrencilerim; bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 eğitim öğretim yılının sizlere sağlık, mutluluk getirmesini, vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından; 2017-2018 eğitim öğretim yılında Bilecik il genelinde düzenlenen İstiklal Marşı’nı ezbere ve güzel okuma yarışması ilkokul düzeyinde Bilecik il birincisi olan okul öğrencisi Hamza Yılmaz’ın İstiklal Marşı’nı coşku ve heyecanla okuması büyük beğeni topladı.

Programın sonunda  Bilecik’in sevilen sanatçısı Murat Durmaz tarafından seslendirilen birbirinden güzel şarkılar eşliğinde eğlenen veliler ve öğrenciler, yeni eğitim öğretim dönemine unutulmaz bir başlangıç yapmış oldu.

Editör: TE Bilişim