Şeyh Edebali Üniversitesi’nin 2014 yılı mezunları görkemli bir törenle diplomalarına kavuştu. 2700 öğrenicinin mezun olduğu tören Şeyh Edebali Stadı’nda yapıldı. Öğrencilerin aileleri stadın tribünlerini tamamen doldururdular ve bu mutlu günün coşkusunu doyasıya yaşadılar. Kortej yürüyüşüyle stada giriş yapan öğrenciler, konfeti yağmuru ve alkışlar eşliğinde saha içerisindeki yerlerini aldılar.
  Korteje katılan Pazaryeri Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, protokolün önüne geldiklerinde durdular ve Türk Bayrağı açtılar. Öğrencilerin bu jesti, protokol tarafından ayakta alkışlandı. Programda dikkat çeken bir diğer ayrıntı da, sahnenin kenarına koyulan, üzerinde Türk Bayrağı ve baret bulunan kürsü oldu. Yakın zaman önce yaşanan Soma faciasında hayatını kaybedenler bu vesileyle bir kez daha anılmış oldu.


İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programda ilk olarak sahneye Osmaneli Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Zülfikar Karakurt çıktı ve Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya adlı şiirini okudu. Stadyumu dolduranlara duygusal anlar yaşatan Karakurt, seyirciler tarafından coşkuyla alkışlandı. Şiirin ardından, 2013 2014 eğitim öğretim yılı ön lisans birincisi, Meslek Yüksek Okulu Kimya Teknolojisi Programı öğrencisi Mustafa Kalaycı, lisans birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi Nurgün Sabancı ve üniversitenin eski mezunları adına İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 2009-2010 eğitim öğretim yılı mezunu, ve Pazaryeri Kaymakamı Eyüp Kaykaç birer konuşma yaptı.



Törende kısa bir konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, öğrencilerin Bilecik için birer gurur kaynağı olduğunu söyledi ve bundan sonraki hayatlarında hem ülkeleri hem de aileleri için başarılı olmaya devam etmelerini istedi. Nayir şöyle konuştu:  


“Sevgili öğrenciler, bugün sizler için çok önemli bir gün. Bir dönüm noktası. ‘Eğitim alan’ pozisyonundan çıkıp, hizmet eden belki de eğitim veren pozisyonuna geçeceksiniz. Biz il olarak üniversiteden beklentilerimizi, bu genç taze üniversitemizden fazlasıyla almaya başladık. Şimdi sıra sizlerde. Hem ülkemizin hem de ailelerinizin sizlerden beklentilerini karşılayacağınıza yönelik inancım tamdır. Tam 31 yıl önce sizler gibi bir mezuniyeti biz de yaşamıştık. Ama zaman çok çabuk geçiyor. Sizler de önünüzdeki dönemin çok uzun olacağını düşünmeyin. Öyle bir hayatın içine gireceksiniz, öyle bir çark sizi alıp götürecek ki, yıllar su gibi akacak, belki bu günleri, burada yaşadığınız arkadaşlıkları, burada edindiğiniz dostlukları, hatıraları aynı bizler gibi ileriki törenlerde sizler de hatırlayacaksınız. Temennim şu ki, burada geçirdiğiniz sağlıklı günler gibi, görev aldığınız yerlerde de Bilecik’imizi unutmadan, arkadaşlıklarınızı unutmadan, ülkemize layık olduğu en iyi hizmeti verip, başarılarınızla ailelerinizin gurur olamaya devam edin. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”


Vali Nayir’in ardından kürsüye gelen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan yaşadığı mutluluğu ve gururu şu sözlerle dile getirdi:

“Adeta çocuklarını evlendiren bir ana, baba duygusunu yaşıyoruz bugünlerde. Onları yeni bir hayata uğurluyoruz. Çocuklarını, ciğerparelerini bu kadar yıl içerisinde bize emanet eden bütün anne ve babalara saygılarımızı sunuyoruz. Çocuklarımız burada sadece teknik bilgilerle donatılmadılar. Çocuklarımız aynı zamanda burada Müslüman bir Türk evladına yakışan değerlerle de mücehhez oldular. İçlerinde yetiştikleri bu kutsal topraklarda bir kutlu rüyanın devamı gibi, çınarın dalları gibi bugün 2700’ye yakın evladımızı dünya sathına, vatan sathına, ülkesine, milletine, insanlığa hizmet etsin diye gönderiyoruz. Allah bahtlarını açık etsin. Bundan 4-5 sene önce burada bir ağaç dikildi ve tüm Bilecik halkının katkılarıyla, devletimizin, hükümetimizin, milletimizin desteğiyle işte bu tablo çıktı. Her sene 2.500, 2.700 öğrencimizi insanlığa hizmet etmek için uğurluyoruz. Bu vesile ile bu acılı coğrafyanın kahrını çeken bütün çilekeş insanların acılarına merhem olsun diye dualarla gönderiyoruz. Balkanlarda, Kafkasya’da, Orta Asya’da dünyanın her bir yerinde bizden şifa, bizden imdat bekleyen insanlara şifa olsun, huzur olsun, barış olsun diye onları uğurluyoruz. Bu evlatları yetiştiren anne, babalara tekrar teşekkür ediyor, bize bu desteği veren herkese minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Bahtları açık olsun, Allah yar ve yardımcıları olsun.


Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilere plaket verildi. Plaket merasiminin ardından, Rektör Azmi Özcan öğrencilerin arasına karıştı ve tüm bölümleri tek tek gezerek öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Törende son olarak; 2013 2014 eğitim öğretim yılı ön lisans birincisi Nurgün Sabancı tarafından Üniversite mezuniyet kütüğüne plaket çakıldı ve havai fişekler eşliğinde kep atıldı. Öğrenciler, sahaya inen aileleriyle kucaklaştılar ve bu unutulmaz anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdiler. 





























Editör: TE Bilişim