ÖZAKTAŞ tarafından “İkiz Kuleler”ile ilgili haberimize istenen tekzip ve yayın yasağına, mahkeme tarafından Bilecik Belediyesi’nden gelen yazıkapsamında ihtiyaç olunan otopark alanından daha dar alanda otopark alanına haiz olduğunun anlaşıldığı belirtilerek RED cevabı verildi.

Gazetemizin yeni yapılan yüksek katlı binalara ilişkin gündeme taşıdığı “Bu İkiz Kuleler Bilecik'in görünümünü de, kimyasını da bozdu”ve “İkiz KulelereCumhurbaşkanlığı inceleme yaptırmış”başlıklı haberlerimize istenen tekzip ve yayın yasağına mahkemeden tokat gibi “RED”cevabı geldi.

Mahkeme kararında, Bilecik Belediyesi’ndengönderilen yazıneticesinde binanın ihtiyacı olan otopark alanından daha dar alanda otopark alanına haiz olduğunun anlaşıldığı ve haberin kişilik haklarının ihlali niteliğinde olmayıp, kamu yararına yapılan haber olduğu belirtildi.

“Bu İkiz Kuleler Bilecik'in görünümünü de, kimyasını da bozdu”ve “İkiz KulelereCumhurbaşkanlığı inceleme yaptırmış”başlıklı haberlerimiz kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Osman Cevher'e ait binalardayerin altına 3 kat inildiği ve otopark yapıldığı, ayrıca otopark sıkıntısının yaşanmayacağıfakat Fikret Aktaş'a ait yapılan20 katlıbinada otoparkın hem bina hem konum itibari ile yetersiz kalabileceği iddia edilmişti.

Haberimizde bahsedilen inşaat sahiplerinden Osman Cevher, ne gazetemiziaradı, nede rakip gazetelere gidip aslı astarı olmayan açıklamalarda bulunarak savunmaya geçmemişti.

Ne varki diğer 20 katlı bina sahibi Özaktaş Dekarasyonİnş. Taah. Gıda ve Hay. San. ve Tic.  Ltd.Şti. sahibi Fikret Aktaş savunmaya geçerek rakip bir gazeteye gidip aslı astarı olmayan açıklamalarda bulunmuştu.

Bununlada yetinmeyen Fikret Aktaş avukatı Ali Öktem aracılığı ile haberimize tekzip istemişti.Gazetemize gönderilen tekzip tebligatını haberimizin doğru olduğunu düşünerek yayınlamadık. Ve mahkeme kararı getirmelerini  söyledik, bunun üzerine avukatı Ali Öktem'in aracılığı ile mahkemeye başvuran ÖZAKTAŞ  DEKARASYON İnşaatsahibi Fikret Aktaş'a mahkemeden tokat gibi cevap  geldi.

Tekzip ve yayın yasağı istenilen haberlerimize Sulh Ceza Hakimliği’nden çıkan“RED”kararında ilginç bir detay ortaya çıktı.

Mahkemenin Belediye’den istediği yazılı cevaptaÖzaktaş'a ait binada haberimizde yeralanOtopark'ın yetersiz kalabileceği iddiası doğrulanırken,kararda söz konusu inşaatlardan Osman Cevher'e ait iki adet yanyana olan binanın otopark alanının ihtiyacı olandan çok daha geniş olduğu, tekzip talebinde bulunan Özaktaş Dekarasyon İnşaataait binanın ise ihtiyacı olan otopark alanından daha dar alanda otopark alanına haiz olduğunun Bilecik Belediyesi’nden gelen yazılı cevaptan anlaşıldığı, bu haliyle haberin  gerçeği yansıttığı genel itibariyle haberin söz konusu binaların şehir silüetini bozması ve beraberinde otopark sıkıntısı getireceği ile ilgili olduğu düşünüldüğünde haberdekamu yararının olduğu, Hakimlikçe yapılan inceleme sonucunda haberde kişi  ve şirket isminin geçmediği ayrıca haber içeriğinin talep edenin kişilik haklarının ihlali niteliğinde olmadığı,yapılan yayının haber niteliği taşıdığı ve sitede yayınlanan haber hakkında talep edilen erişimin engellenmesi ve tekzip kararının RED’dine karar verildiği belirtildi.

BELEDİYE KAMUOYUNU RAHATLATMALI

Bu kararın ardından şimdi gözler Bilecik Belediyesi’nin mahkemeye gönderdiği yazıya çevrildi. 

 “Haksız hukuksuz işim yok” deyip gazetelere demeçler veren Fikret Aktaş'a ait bina ile ilgili olarak Mahkemenin ihtiyacı olan otopark alanından daha dar alanda otopark alanına haiz olduğunun Bilecik Belediyesi’nden gelen yazılı cevaptan anlaşıldığı şeklindeki kararı sonrasındaşimdiise Belediye tarafından gönderilen yazıda ne yazdığı merak ediliyor.

Hem kamuoyunun rahatlaması, hemde değişik yorumlara mahal verilmemesi adına Bilecik Belediye Başkanlığı’nın mahkemeye gönderdiği yazının ne olduğunu açıklaması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim