ÖZAKTAŞ İnşaat sahibi Fikret Aktaş tarafından “İkiz Kuleler” ile ilgili haberimize istenen tekzip ve yayın yasağına, Bilecik Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen RED kararının Eskişehir 1.Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan itirazı da Red oldu. Bu da yenilen pehlivan güreşe doymaz dedirttirdi.

Gazetemizin yeni yapılan yüksek katlı binalara ilişkin gündeme taşıdığı “Bu İkiz Kuleler Bilecik'in görünümünü de, kimyasını da bozdu” ve “İkiz Kulelere Cumhurbaşkanlığı inceleme yaptırmış” başlıklı haberlerimize Özaktaş İnşaat sahibi Fikret Aktaş, vekili Av. Ali Öktem tarafından istenen tekzip ve yayın yasağına mahkemeden tokat gibi “RED” cevabı gelmişti.

Mahkeme kararında, Bilecik Belediyesi’nden gönderilen yazı neticesinde binanın ihtiyacı olan otopark alanından daha dar alanda otopark alanına haiz olduğunun anlaşıldığı ve haberin kişilik haklarının ihlali niteliğinde olmayıp, kamu yararına yapılan haber olduğu belirtilmişti.

“Bu İkiz Kuleler Bilecik'in görünümünü de, kimyasını da bozdu” ve “İkiz Kulelere Cumhurbaşkanlığı inceleme yaptırmış” başlıklı haberlerimiz kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Fikret Aktaş'a ait yapılan 20 katlı binada otoparkın hem bina hem konum itibari ile yetersiz kalabileceği iddia edilmişti.

Ne varki İsmetpaşa Mahallesi Futbol Sokak 509 ada 43 parsel nolu gayrimenkul üzerine yapılan 20 katlı bina sahibi Özaktaş Dekarasyon İnş. Taah. Gıda ve Hay. San. ve Tic. Ltd.Şti. sahibi Fikret Aktaş, savunmaya geçerek rakip bir gazeteye gidip aslı astarı olmayan açıklamalarda bulunmuştu.

Bununla da yetinmeyerek avukatı Ali Öktem'in aracılığı ile mahkemeye başvuran ÖZAKTAŞ DEKARASYON İnşaat sahibi Fikret Aktaş'a mahkemeden tokat gibi cevap geldi.

Tekzip ve yayın yasağı istenilen haberlerimize Sulh Ceza Hakimliği’nden çıkan “RED” kararında ilginç bir detay ortaya çıkmıştı.

Mahkemenin Belediye’den istediği yazılı cevapta Özaktaş'a ait binada haberimizde yeralan Otopark'ın yetersiz kalabileceği iddiası doğrulanırken, kararda söz konusu inşaatlardan Osman Cevher'e ait iki adet yanyana olan binanın otopark alanının ihtiyacı olandan çok daha geniş olduğu, tekzip talebinde bulunan Özaktaş Dekarasyon İnşaata ait binanın ise ihtiyacı olan otopark alanından daha dar alanda otopark alanına haiz olduğunun Bilecik Belediyesi’nden gelen yazılı cevaptan anlaşıldığı, bu haliyle haberin gerçeği yansıttığı genel itibariyle haberin söz konusu binaların şehir silüetini bozması ve beraberinde otopark sıkıntısı getireceği ile ilgili olduğu düşünüldüğünde haber de kamu yararının olduğu, Hakimlikçe yapılan inceleme sonucunda haberde kişi ve şirket isminin geçmediği ayrıca haber içeriğinin talep edenin kişilik haklarının ihlali niteliğinde olmadığı, yapılan yayının haber niteliği taşıdığı ve sitede yayınlanan haber hakkında talep edilen erişimin engellenmesi ve tekzip kararının RED’dine karar verildiği belirtilmişti. Bilecik Sulh Ceza Hakimliği’nden çıkan “Red” kararını Eskişehir 1.Sulh Ceza Hakimliğine götürerek itiraz eden Fikret Aktaş’a buradan da bir “Red” kararı daha çıktı ve İTİRAZIN REDDİNE denildi.

BELEDİYE SESSİZ

Bu kararın ardından şimdi gözlerin Bilecik Belediyesi’nin mahkemeye gönderdiği yazıya çevrildiğini belirtmiştik, ne yazık ki Belediye bu konuya ve haberimize karşın sessizliğini koruyor.

Sanki bizim tarafımızdan haksız usulsüz iş var şeklinde yazılmış gibi “Haksız hukuksuz işim yok” deyip gazetelere demeçler veren Fikret Aktaş'a ait bina ile ilgili olarak mahkemenin ihtiyacı olan otopark alanından daha dar alanda otopark alanına haiz olduğunun Bilecik Belediyesi’nden gelen yazılı cevaptan anlaşıldığı şeklindeki kararı sonrasında şimdi ise Belediye tarafından gönderilen yazıda ne yazdığının merak edildiği, değişik yorumlara mahal verilmemesi için kamuoyunun aydınlatılması adına Belediye’nin açıklama yapması gerektiğini belirtmiştik.

Ne varki, bugüne kadar ne Belediye’den, ne de Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın avukatlığına soyunan malum gazeteden de bu haberimize ilişkin bir haber gelmedi.

Editör: TE Bilişim