Geçtiğimiz Pazar günü ilimize gelerek 3 ayrı miting gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaneli mitinginde “Benim derdim zengin olmak değil, benim derdim sizin zengin olmanız, halkın zengin olması, halkın cebinin para görmesi” dedi. Osmaneli Uçak Meydanı’nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, günün 24 saati çalıştığını dile getirerek, tek derdinin ülkenin huzur ve refahı olduğunu söyledi. Çok sayıda vatandaşın izlediği miting sonrası, Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver Kılıçdaroğlu’na plaket verdi.

“Benim derdim zengin olmak değil”

7 Haziran seçimlerinde sandıktan koalisyon çıktığını ve kendilerinin koalisyona hazır olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, buna rağmen kendilerine seçim hükümeti önerisi yapıldığını söyledi. Kendisinin hiç bir zaman saray merakı olmadığını, mütevazı bir yaşam sürdüğünün altını çizen Kılıçdaroğlu, “Çok şükür aldığım aylık bana yetiyor. Çoluk çocukla huzur içinde geçinip gidiyoruz. Kimseye muhtaç değiliz. Benim derdim zengin olmak değil, benim derdim sizin zengin olmanız, halkın zengin olması, halkın cebinin para görmesi” dedi.

“Hakça bir düzenin olması lazım”

İnsanca ve hakça bir düzeni savunduğunu belirten Kılıçdaroğlu; “Ezilen de olmasın, ezen de olmasın. Çok güzel bir ülkemiz, bereketli topraklarımız var. Köylerin yangın yeri olduğunu, çiftçinin ektiği ürünün karşılığını alamadığını, çok sayıda gencin işsiz olduğunu biliyorum. Hala askere gitmiş gelmiş, babasının eline bakıyor, “Acaba 5-10 kuruş harçlık verir mi?” diye. Bunlardan Türkiye'nin kurtulması, yeni bir siyaset anlayışının olması lazım. Hakça bir düzenin olması lazım” şeklinde konuştu.

“Siyasette kavgayı bitireceğim”

Türkiye'nin yeniden inşa edilmesi gerektiğini, huzura ihtiyaç olduğunu ve ülkede gerginlik istemediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “İnsanı geren siyaset mi olur? Neredeyse sokakta karşılaştığımız arkadaşımıza selam veremez olduk. Farklı görüşlerimiz olabilir ama bu ülkede yaşıyoruz, bu kavga nedir. Ben bütün bu nedenleri biliyorum. Sizden 4 yıl yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin bu ülke nasıl adam gibi yönetilir göreceksiniz. Siyasette kavgayı bitireceğim. 'Efendim o geldi, bu gitti', bunları bitireceğim. Gelmezse ben onun ayağına gideceğim. Ne olacak yani. Kibiri bitireceğiz. Siyasette kibir, inat, kavga olmaz” ifadelerini kullandı.

“Oylarımızı bölmeyelim”

“Oyların bölünmemesi” çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede huzur ve refah isteyenler çoğunlukta ama oylarımızı bölüyoruz. Oylarımızı bölmeyelim, birlik olalım, bu ülkeyi yönetelim” dedi. Türkiye'de yönetim boşluğu bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunun aşılması lazım. O yüzden bu seçimler önemli. Sandığa giderken oturup düşüneceğiz. Ya baskıdan yana oy kullanacağız, ya refahtan yana oy kullanacağız. Tercih bu kadar açık. Sizin için çalışacağım. Sizin için alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim