Hasan Güner

Yeni uygulamada park süresi 10 dakika ile sınırlandırıldı. Bilecik Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Erdem Tetik, “.Özel araçlardan, otogara yolcu almak veya bindirmek üzere giriş yapmaları halinde giriş-çıkış ücreti alınmaz, özel araçların otogar içerisine park etmeleri yasaktır.” dedi.
Belirtilen kurallara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacağını vurgulayan Tetik, şunları aktardı:
“Bilecik Belediyesi Belediye Yasakları ve Kurallarına İlişkin Yönetmeliğin 16. Maddesinin 2. Fıkrasında; ‘Terminalin nizam ve intizamını korumak maksadıyla Belediye Başkanlığının alacağı karara yazıhane sahipleri, işletmecileri, işletme çalışanları ve vatandaşlar uymak zorundadır.’ denilmekte olup, terminalimizdeki park sorunlarından dolayı meydana gelen olumsuz olayların önüne geçebilmek ve terminalimizi daha verimli kullanabilmek için belirli düzenlemelere gidilmiştir.
Belediyemizce belirlenen bu düzenlemelere ve kurallara riayet edilerek tahsis edilen park alanlarına araçlar park edilecektir. Belediye Yönetmeliğine ve ekte belirtilen kurallara uymayanlar hakkında 1608 sayılı kanunun 1. Maddesi gereği 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi hükmüne göre 208 lira idari para cezası uygulanacaktır.
Otogarda bulunan vasıtaların sahip ve şoförleri, otogar trafiğine uygun olarak Belediyemizce belirlenmiş olan yerde yolcu ve bagajları indirdikten sonra araçlarını Belediyemiz tarafından belirlenen park yerine park edecektir. Otogar içerisine araç park etmek ve trafiği aksatmak yasaktır.
Özel araçlardan, otogara yolcu almak veya bindirmek üzere giriş yapmaları halinde giriş-çıkış ücreti alınmaz, özel araçların otogar içerisine park etmeleri yasaktır. Otobüs ve vasıta sahipleri belirlenen temizlik alanları dışında araçların bakım ve temizliğini yapamazlar. Buralarda insanları rahatsız edecek gürültü çıkarmaları yasaktır.
Biz ne yapmaya çalıştık orada. Öncelikle misafir otoparkı yoktu. Biz tuvaletin önünü biraz daha çekerek, dikine oraya yaklaşık 8-10 araçlık özel park yeri yaptık misafir araçları için. Buradaki bekleme süresini 10 dakika yaptık. Eğer 10 dakikayı geçecekse onu yukarıya, festival alanının olduğu yerdeki otoparka çekecek. Eğer başka bir yere çekerse düzeni bozmaktan cezai işlem uygulanacak. Ona da Pazartesi günü başlanacak. Şu anda tabelalarımızı hazırlayalım, resmi yazılarımızı tebliğlerimizi yapalım, girelim dedik.
Onun haricinde bizim kendi içimizde sorunlarımız var. Nasıl sorunlar var, otogardaki peronlarda çalışanların park sorunları var kendi aralarında. Herkes kendine park yeri ayırmak istiyor ve oralara özel araçlarını koyuyorlar. Özel araçlarını koydukları zaman diğer araçlar park edemiyorlar. Orada bir karmaşa, keşmekeş oluyor. Biz şimdi bir tablo oluşturacağız. Bu tabloda otobüslerin park edeceği yeri, minibüslerin park edeceği yerleri çizeceğiz. Normal misafir araçlarının geleceği yeri de çizeceğiz. Park yerleri haricinde aracın nevine göre farklı yere park etmesi yasak olacak yani.
Ortalama 6 aylık bir sürecimiz var. Bu süreci kazasız, belasız, kavgasız ve sıkıntısız geçirmeye çalışacağız. Zaten şehrimizde artık büyüdü. Eski, ilk yapıldığı zamanki trafik yoğunluğu yok, tabii ki çok daha fazlası var. Üniversite olduğu için de tatillerde özellikle çok yoğunluk oluyor. Asker çıkışlarında çok yoğunluk oluyor, polis öğrencilerimiz var ilimizde, onlar geldiği zaman çok büyük bir yoğunluk oluyor. Haliyle artık kaldırmıyor. Aynı şekilde tren garı da çalışmayınca, otobüslerle gidip geliniyor şehirlerarası yolculuklarda. Şimdi en azından bu küçük önlemlerle, düzenlemelerle sıkıntı yaşanmamasını sağlayıp, önümüzdeki süreci daha huzurlu, sakin geçirmeye çalışacağız. Esnafımız için de, halkımız için de yararlı bir şey. Kazaları da engellemiş olacağız.”
Editör: TE Bilişim