Bilecik’in öncelikli sorunu olan Otogar sorununa değinen Şensoy, bu konunun öncelikli olarak halledilmesi gerekirken iptal edilen ihalesi ile tam bir muamma haline geldiğini belirtti.

Şensoy, “İlimizin bir Otogar muamması var. Otogarımızda yapılan ihale iptal edilmiş durumda. Bugüne kadar bu yolun geçtiği bilindiği halde yıllar geçmesine rağmen hala ilimizin giriş çıkışı ve Otogarı ile ilgili çalışmanın ihalesi yapılmış olması ve akabinde de iptal edilmesi Bileciklileri üzmektedir. Biz Otogarımızın henüz daha öncelikli olarak yapılamaması ise Bilecik’in bir ayıbıdır. Biz buradan Otogarın durumunu sormak istiyoruz. Bu ihale neden iptal oldu Otogarla ilgili öncelikli olması gereken çalışma bugüne kadar neden yapılmadı. Bilecik’in dışarıdan görseline bakıldığındak Küplü’de gördüğünüz özel şahısların yaptığı yer Otogar olarak görülmekte diğer insanlarımız ve Bilecikli olmayan insanların gözünde. Bu çalışmaların yapılmaması bizi üzmekte ve bu konu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılmaması ise çok üzücü. Büyük düşün dedi bu şekilde oy istedi fakat bakıldığı zaman ne kadar küçük düşünüldüğü yada bununla ilgili olarak hayal edin dendi buda olmadı hayal etseniz de hayallerimize erişemezsiniz dendi fakat bunlar bir türlü gerçekleştirilemedi. Bilecikli hayal dünyasının büyük düşüncesi değil aklın ve mantığın düşüncesi ile karar kılalım. Aklın emrettiğini yapalım. Bizler 30 Mart’ta inşallah geliyoruz. Bu konularla ilgili önceliklere önem verilerek yapılacak işlerde her zaman bulunacağız.


Bugüne kadar ilimizin giriş ve çıkışları ile ilgili de çalışmalar sonuçlandırılamadı. Bunlarda bu iktidarın ve yetkilerin ayıbı olduğunu düşünüyoruz. 3 yıl oldu hala hastane yeri belirlenemedi. Ortak akılda buluşup ta bir yer tespiti yapılıp bu hastane Bileciklilerin hizmetine sunulamadı. Ankara’ya giderken Polatlı’da şuanki hastanenin kaba inşaatı bitmiş ve tamamlanma çalışmaları sürmektedir. Biz de ise halen bu yer çalışmalarının belirlenememesi Bilecik halkının alacağı hizmeti geriye itmektedir. 3 yıldır yerinin tespit edilememesi Bilecik halkının hizmet kaybıdır.


Gülümbe Rampları ile ilgili kazalar gerçekten buradaki yolların yapımının hatalı olduğu bilinmektedir. TOKİ kavşağında aynı sorun vardır. Bu nedenle ben Bilecik’te artık ortak aklın hakim olacağı, insanlarımızın burada öncelikli olarak yatırımların gelmesi düşüncesindeyiz ve biz ekibimizle bunu başaracağız” dedi.

“Demekki bu otogarı yapmak bize nasip olacak.”

Antalya'ya veya diğer illere giden otobüslerin Bilecik’te durmadığını söyleyen Şensoy, “Otobüsler Osmaneli veya Bozüyük'te durmaktalar. Bu yönde de bir mağduriyet yaşanmakta. Bizim özellikle geç saatlerde kızlarımız, çocuklarımız buralarda inerek gerçekten güvensiz bir şekilde inerek zor durumda kalmaktalar. Buda tabi Bilecik'imiz açısından çok kötü bir izlenim vermektedir. Biz bugüne kadar Bilecik otogarının yapılmaması, otogar önceliğinin tanınmaması, ihalenin yapılmış olmasına rağmen iptal edilmiş olması ve onun akabinde de bir türlü hizmete girmemesi bizler için, Bilecik için çok büyük bir eksiklik olmuştur. Sayın Selim Yağcı "Büyük Düşün Bilecik" diye sloganıyla 2009'da yola çıktı ancak düşünceyi gördük ki 5 yılda ancak bu kadar küçük düşünebilmiş. Bizde diyoruz ki, bunla ilgili çalışmaların önceliği olması gerekirdi sizler çok daha farklı yatırımlarla övünüyorsunuz, bunlara da teşekkür ediyoruz ama bir otogarın çok öncelik olması gerektiğini, bu güne kadar da faaliyete geçmesi gerektiğini her zaman söylüyoruz. Demek ki bu otogarı yapmak bize nasip olacak. İnşallah 30 Martta göreve geliyoruz, bu görev içinde de ilk önceliğimiz otogara başlamak olacak. Bilecik'imizin dışarıya açılan yüzü olacak, bu yönde de çalışmalarımız hızlı bir şekilde başlayacağımıza buradan Bilecik halkına söz veriyoruz.” dedi.  


Bilecik Belediyesi’nin bu soruna geçici bir çözüm üretebileceğini ifade eden Şensoy, “Ancak bugüne kadar bir çözüm üretilmedi ve Bilecik halkına bu zorluk yaşatılmıştır. Bizde buradan kendilerine bugüne kadar niye yapmadıklarını soruyoruz? Bugüne kadar bu hizmeti niye vermediniz? İlimizde buz pisti çok önemli mi? Hamsu ile Edebali vadisinin birleştirilmesiyle ilgili aktardığınız kaynak çok mu önemliydi. Biz burada otogarın çok daha önemli olduğunu bu yönde çalışmaların daha önce bitirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz.” diyerek sözlerini noktaladı.


 

Editör: TE Bilişim