Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olan Bilecik’te, Sultan II. Abdülhamid Han tarafından Medine’de yaptırılan Medine Tren Garı’nın izlerini taşıyan Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin tamamlanmasının ardından yazıhaneler Belediye Encümen Salonu’nda ihaleye çıktı.

10 yıllığına  10 yazıhanenin ihale edildiği dükkanların 5 tanesine alıcı çıkarken, diğer 5 yazıhaneye alıcı çıkmadı.

Encümen Salonu’nda yapılan ihaleye Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk başkanlık ederken, AK Parti Belediye Meclis üyeleri Yücel Yerci ve Zekeriya Çakır'ın da Komisyonda görev aldığı ihale sakin geçti.

10 yazıhanenin ihale edildiği Otogar ihalesinde 5 dükkana alıcı çıktı. 2.500 kira bedeli ile ihaleye çıkan  yazıhanelerin 2 nolu dükkana sadece METRO firması katılırken, 2.600 TL ile METRO Turizm kiraladı. 4 nolu yazıhaneye ise KAMİL KOÇ firması ile ÖZ Bilecik Seyahat katıldı ve 2.650 TL’ye ÖZ Bilecik Seyahat 4 nolu yazıhaneyi kiraladı.

5 nolu yazıhaneye KAMİL KOÇ firması tek başına katıldı ve 2.600 TL’ye kiraladı. 6 nolu yazıhaneye KAMİL KOÇ firması ile S..S 1. Nolu Bilecikliler Kooperetifi katıldı ve 2.600 TL’ye S.S. 1 Nolu Bilecikliler Kooperatifi kiraladı.

7 nolu yazıhaneye yine KAMİL KOÇ Firması ve S.S. 1 Nolu Bilecikliler Kooperatifi katılırken, bu yazıhaneyi de 2.600 TL’ye S.S. 1 Nolu Bilecikliler Kooperatifi kiraladı. 

2,4,5,6,7, nolu yazıhaneler alıcı bulurken, diğer 1,3,8,9,10  nolu yazıhanelere alıcı çıkmadı. Diğer yandan Anadolu Firması’nın da şartname aldığı fakat ihaleye katılmadığı öğrenildi. İstekli çıkmayan 5 yazıhanenin ve diğer dükkanların önümüzdeki günlerde yeniden ihale edileceği belirtildi.

Modern görünümü, tarihi çizgileri ve Medine Garı mimarisi ile Ankara-İstanbul yolu üzerinde, bölgenin en işlek ulaşım ağı olan ve yeni çevre yolu üzerinde bulunan, 50 bin metrekare içerisinde 7 bin metre kare alan üzerine inşaa edilen Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde, 30'a yakın işyeri, 22 adet peron ve 10 adet Seyahat Acenteleri yazıhanesi bulunuyor.

Editör: TE Bilişim